Kosárlabda

2024.06.12. 15:25

Akadémistákkal hosszabbított a DEAC, de távozók is vannak

Több utánpótlás-játékos is aláírt a napokban. Ketten viszont nem a DEAC-ban kezdik meg az új szezont.

Haon.hu

Mócsán Bálint, Djordje Drenovac, Garamvölgyi Ákos és Neuwirth Bence szerződéshosszabbítását, valamint Pongó Máté leigazolását követően több fiatal játékosával is sikerült megállapodnia a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapatának, számolt be a deac.hu.

deac kosárlabda
Akadémistákkal hosszabbított a DEAC kosárlabdacsapata
Forrás: deac.hu

2026 nyaráig írtak alá a DEAC-nál

Hőgye Patrik és Várszegi Ádám ugyan élő szerződéssel rendelkezett az előttünk álló szezonra is, de a vezetőség elégedett akadémistái teljesítményével, így további egy évvel meghosszabbították kontraktusukat, melynek értelmében 2026 nyaráig a DEAC kötelékében maradnak. Az előző kiírásban az U23-as csapat mellett az A-csoportban szintén szerepet kapó Czermann Patrik és Hegedűs Brúnó is marad a csapatnál, hiszen a klub és a játékosok is éltek a 2024-25-re szóló plusz egy éves opciójukkal. A tavasszal térdműtéten átesett, s várhatóan a szezon második felében ismét bevethető Ságodi Róbert is a fiatal magot erősíti majd Andjelko Mandics együttesében, hiszen az utánpótlás-válogatott hátvédnek is élő kontraktusa van a következő évre. A tavasszal az első osztályban is bemutatkozó Hibján Máté, valamint a B csoportos gárdánál szereplő Orosi Bálint viszont távozik a csapattól, mindketten szülővárosukban, a Nyíregyházi Blue Sharks együttesénél folytatják pályafutásukat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában