Kézilabda

2024.06.18. 19:23

Szerdán rajtol a női kézilabda junior vb, kezdés reggel 9-kor!

A Sport1 csatorna élőben adja a mieink meccsét!

Haon.hu

A torna menete

Szkopjéban rendezik meg a 2024-es U20-as (junior) vb-t, amelyen a Szilágyi Zoltán-Kudor Kitti edzőpáros által felkészített magyar válogatott Európa-bajnokként vesz részt. Kezdés szerdán reggel 9-kor Argentína ellen, élőben a Sport1 csatornán! – írja a DVSC Schaeffler hivatalos oldala.
Deja vu érzése lehet a résztvevőknek, hiszen két évvel ezelőtt ugyancsak az északmacedón főváros,  Szkopje  adott otthont ugyanezen korosztály csúcseseményének, az ifjúsági világbajnokságnak.

A két csarnok is ugyanaz, mint 2022-ben volt. A Borisz Trajkovszki Sportcentrumban és a Jane Szandanszki Arénában rendezik a mérkőzéseket, szám szerint 126-ot!

Két évvel ezelőtt, még Bohus Bea irányította szövetségi edzőként  a magyar fiatalokat, akik bronzérmet szereztek, miután az elődöntőben kikaptak a későbbi győztes Dél-Koreától. Tavaly a romániai junior Eb-n már Szilágyi Zoltán és Kudor Kitti vezette a mieinket, akik meggyőző teljesítménnyel szerezték meg az aranyérmet. A két debreceni szakember irányításával tétmeccsen még százszázalékos a magyar válogatott!

A június 19-30-ig tartó világbajnokságon nem lesz egyszerű dolga a magyar válogatottnak, hiszen már a csoportban találkozik az ifi vb-győztes koreaiakkal, majd a középdöntőben Dánián és Norvégián keresztül vezethet az út az egyenes kieséses szakaszba, azaz a legjobb nyolc közé. Nehezíti a feladatot, hogy az Eb-győztes együttes egyik alapembere, Simon Petra nem lehet ott Szkopjéban, hiszen a felnőtt válogatottal készül a párizsi olimpiára.

A magyar keret két hetet Debrecenben készült a világbajnokságra, s az edzőtábor zárásaként a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban játszott két tesztmérkőzést a Három Nemzet Tornájának keretén belül Egyiptom, majd Hollandia ellen. Utóbbi találkozó szokatlan időpontban, délelőtt 10 órakor kezdődött, amely jó hangolódás volt a vb-re, ahol első meccsén szerdán, reggel 9-kor lép pályára nemzeti csapatunk. Ezt a meccset a Sport1 televíziós csatornán láthatják élőben, mint ahogy az egész tornát élőben követhetik majd, hiszen a Sport1 és a Sport2 összesen 32 mérkőzést közvetít élőben, köztük természetesen a magyar válogatott valamennyi találkozóját.

A magyar keretben a DVSC Kézilabda Akadémia három játékosa szerepel: Csernyánszki Liliána, Lakatos Réka s az elmúlt szezont kölcsönben, Érden töltő Panyi Anna.

Női junior (U20-as) világbajnokság, Szkopje, Észak-Macedónia

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

  • Június 19. 9.00: Magyarország–Argentína
  • Június 20. 13.30: Magyarország–Mexikó
  • Június 21. 13.30: Magyarország–Dél-Korea

A csoportok első két-két helyezettje jut a középdöntőbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában