DVSC

2024.06.24. 06:26

Több játékost és az edzőt is külföldre hívják – ezek történtek a DVSC háza táján

Megkezdte a felkészülést a Loki. A jelek szerint többek helyzete is bizonytalan a DVSC keretében.

Molnár Szilárd

Edzésben a DVSC játékosai

Forrás: Kiss Annamarie

A labdarúgó Európa-bajnokság árnyékában megkezdte a felkészülést az NB I. 2024–25-ös szezonjára a DVSC együttese. A Loki játékosai június 17-én, hétfőn reggel alapos orvosi vizsgálatokkal és különböző fizikai felmérésekkel nyitottak a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központban. Az előző héten bejelentett játékosok közül ott volt Pálfi Donát, Batik Bence, ám Szűcs Tamás extra pihenőt kapott, ahogy Meldin Dreskovics, Engedi Márk, Hornyák Csaba és a kerethez csütörtökön csatlakozott Dzsudzsák Balázs is. Erdélyi Benedeket kisebb betegség tartotta távol a tréningektől.

DVSC, Loki, labdarúgás, szerződés, átigazolás, Szrdjan Blagojevics
Pálfi Donát, a DVSC új kapusa
Forrás: Kiss Annamarie

Csábítják Szrdjan Blagojevicset, a DVSC edzőjét?

Ha már új arcok: a DVSC hétfő délben bejelentette a portálunk által már májusban megszellőztetett  25 esztendős japán szélsőt, Naoaki Senagát. A 177 cm magas, 72 kg súlyú, jobb lábas futballista az elmúlt két idényben a montenegrói első osztályú FK Jerezo futballistája volt, ahol 53 meccsen 9-szer volt eredményes 4 assziszt mellett. Jobban mutat a statisztika ha leírjuk, hogy ebből 9 gólt és 3 gólpasszt a mostani szezonban jegyzett.

DVSC, Loki, labdarúgás, szerződés, átigazolás, Szrdjan Blagojevics
Szrdjan Blagojevics, a DVSC vezetőedzője
Forrás: Kiss Annamarie

De nem csak jó hír jutott aznapra, ugyanis tuti infóként kürtölte világgá egy szerb oldal, hogy Szrdjan Blagojevics, a DVSC edzője elhagyja a Loki együttesét, és más országban vállal munkát. Az oldal szerint két nagyon komoly ajánlattal csábítják a labdarúgás pénzesebb részéből: az egyik az orosz első osztályból, míg a másik az Egyesült Arab Emírségekből.
Ha ez nem lett volna elég, szinte biztossá vált, hogy nem lesz a DVSC játékosa az argentin Enzo Cabrera, mivel a támadó marad Cipruson, és nagy valószínűséggel a helyi APOEL gárdájának átigazolási ajánlatára bólint rá.

Szrdjan Blagojevics vezetőedző több alkalommal is napi két edzést vezényel majd a következő hetekben a keretnek, portálunknak a szerda délelőtti foglalkozáson volt lehetősége meglátogatni az együttest.

Megszólaltattuk a mestert, és kértük reagáljon a személyével kapcsolatban felröppent hírekre, de Batik Bencét is faggattuk az eddigi tapasztalatairól.

Amúgy is sűrű nap volt a szerda. Meldin Dreskovicsot boronálták össze az egyik török sztárcsapattal, melyről nyilatkozott is a hazájában egyértelműen kinyilvánítva, hogy készen áll a nagyobb kihívásra, és érdekelné a nem mindennapi lehetőség.

Aznap alakították ki az NB I. menetrendjét is, a Loki elvileg az FTC ellen kezdene egy hazai rangadóval, de lehet, hogy a fővárosiak nemzetközi kupaszereplése miatt.
Előkerült Thor Úlfarsson, a DVSC tavasszal megsérült csatára. A játékost a rehabilitációjáról és a visszatéréséről faggatta a Loki TV.

DVSC, Loki, labdarúgás, szerződés, átigazolás, Szrdjan Blagojevics
Stefan Loncsar, a DVSC középpályása
Forrás: Czinege Melinda

Mi a helyzet Loncsarral?

Az edzésről készült riportunkból kiderült, hogy Stefan Loncsar, a DVSC montenegrói válogatott középpályása nem kezdte el a felkészülést a csapattal. Portálunk épp ezért a Hol van? és a Miért nincs Debrecenbe kérdésekre is kereste a választ a játékossal kapcsolatban. Szombaton aztán lehet egy újabb kirakós került a helyére, mert egy orosz oldal hozta le, hogy Loncsart egy orosz első osztályú csapat szeretné átigazolni.

Előfordulhat, hogy Loncsarra hamarosan ex-DVSC játékosként kell hivatkozni, ám Joao Oliveira már egészen biztosan az, hiszen a nyáron hivatalosan is elbúcsúzott tőle a Loki. A svájci-portugál középpályás és menedzsmentje azóta vélhetően komoly csapatkeresésben volt, amely a hétvégére le is zárult, hiszen a 28 éves labdarúgó egy lengyel csapattal írt alá szerződést.

Ugyancsak a hét egyik témája volt, hogy a DVSC meccsein többször is feltűnő, volt mezőkövesdi Christian Gomis nem maradt Magyarországon, hanem Délkelet-Ázsiában folytatja a karrierjét.

Döntöttek a BL-indulásról

A DVSC női kézilabdacsapatával kapcsolatban is volt miről beszámolni:

  • egyrészt úgy tűnik, hogy a gárda korábbi argentin válogatott átlövője, Elke Karsten továbbra is pozitívan gondol vissza a Lokiban töltött éveire, hiszen elég gyakran mutatkozik klub piros dresszében
  • másrészt döntött az EHF arról, hogy indulhat-e a csapat idén is a Bajnokok Ligájában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában