Labdarúgás

2024.06.04. 15:15

Megvan, hol folytatja pályafutását Sós Bence

A Debrecenben nevelkedett labdarúgó hosszabbított a mostani csapatával. Sós Bence a következő három szezonban a a TSC együttesében futballozhat.

Tóth Huba Elemér

Sós Bence

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A szerb élvonalban szereplő Topolyai SC kedden a hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy szerződést hosszabbított magyar szélsőjével, Sós Bencével. A DVSC-ben nevelkedett, 27 éves futballistát új szerződése 2027 nyaráig köti a kék-fehér klubhoz.

DVSC, Sós Bence, TSC futball
Sós Bence korábban a DVSC futballcsapatát is gólokkal, gólpasszokkal segítette
Forrás: Napló-archív
Mint a Loki-szurkolók emlékezhetnek rá, Sós Bence a 2014/2015-ös szezontól a 2018/2019-es idényig segítette a DVSC első csapatát. Ebben az időszakban Mezőkövesden is játszott kölcsönben, majd Fehérvárra igazolt. Később a Puskás Akadémiában is szerepelt, majd 2020 nyarán tért vissza a cívisvárosba, ahol az NB II.-ben alapembernek számított, majd a feljutást követően is meghatározó tagja volt a csapatnak. 

A futballista jól érzi magát Topolyán

A tavaly nyáron Debrecenből érdekesen szerződtetett Sós Bence a mögöttünk hagyott 30 tétmeccsen 515 játékpercet kapott, ezeken két gól és egy gólpassz volt a mérlege. A futballista többek között négy meccsen az Európa-liga csoportkörében is pályára lépett. A sportoló játékjogának értékét a Transfermarkt jelenleg 250 ezer euróra becsli.

Sós Bence a klubja Youtube-csatornájának nem régen arról is beszélt, hogyan érzi magát a TSC csapatában, mennyire volt nehéz a beilleszkedés, illetve mennyire élhető hely a családja számára Szabadka. – Nagyon könnyen ment a beilleszkedés, a társak az első perctől kezdve rendesek velem. A szakmai stáb és a vezetőség is barátságos, segítőkész, de egyébként is nyitott személyiségem van. Szabadkán nagyon jól érezzük magunkat, a kisfiam is kitárulkozott, élvezi, ha kimegyünk a főtérre, vagy különböző gyerekprogramokra, de a városban a feleségemmel szeretünk egy-egy csésze kávét is meginni, hisz hangulatos a hely – fogalmazott a videóban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában