Kézilabda

2024.06.07. 16:18

Debreceni bíró is fújja a sípot a Bajnokok Ligája négyes döntőjében

A Bíró Ádám, Kiss Olivér páros mindegyik résztvevőnek vezetett már meccset. A férfi klub kézilabda egyik legrangosabb mérkőzésén működnek közre vasárnap.

Molnár Szilárd

Bíró Ádám (balról) és Kiss Olivér vezetik majd a férfi kézilabda BL bronzmeccsét vasárnap

Forrás: Délmagyarország-archív

Magyar szereplői is lesznek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének a hétvégén, ugyanis a nyári párizsi olimpián is majd közreműködő Bíró Ádám, Kiss Olivér játékvezető páros fújja a sípot a vasárnapi, 15 órától kezdődő bronzmérkőzésen. A szombati elődöntőkben előbb egy SC Magdeburg (német)–Aalborg HB (dán) csatát rendeznek 15 órától, este hattól pedig a spanyol Barcelona és az ugyancsak német THW Kiel mérkőzik meg egymással a másik ágon. A bronzmeccset a két elődöntő vesztese fogja vívni.

kézilabda, Bíró Ádám, Bajnokok Ligája, négyes döntő, Köln
Tavaly a Barcelona nyerte a férfi kézilabda BL bronzmeccsét
Forrás: AFP-archív

Készülnek a kézilabda Final Four egyéniségeire

A Haon telefonon érte utol a debreceni származású Bíró Ádámot, aki vérbeli kézilabda családból származik: édesapja a világbajnoki ezüstérmes, olimpiai negyedik helyen végzett sokszoros válogatott kapus, Bíró Imre. Ádám maga is kézilabdázott, tavaly vonult vissza a DEAC-ból, hogy a játékvezetésre is több energiája jusson.
Mivel a magyar bajnokság már korábban véget ért, a páros külföldön vezetett mérkőzéseket az elmúlt időszakban: Csehországban a bajnoki döntőn működtek közre, legutóbb pedig, Szaúd-Árábiában vezényeltek le három mérkőzést egy négycsapatos tornán.
– A lebonyolítás miatt mind a négy csapatra készültünk, megnéztük a korábbi meccseiket – hangsúlyozta portálunknak. – A kézilabdát szerető emberekként eddig is követtük a Bajnokok Ligája közvetítéseket a televízióban, vagy éppen az interneten az EHF-tévén keresztül. Annyiból szerencsés a helyzetünk, hogy mindegyik együttesnek fújtunk már: az Aalborgnak három év alatt háromszor vezettünk meccset, Barcelona-meccsen legutóbb a Super Globe-on működtünk közre októberben. A Magdeburgnak utoljára tavaly, a Kielnek pedig idén februárban fújtunk, tehát szerencsére nem ismeretlenek számunkra a csapatok. Készülünk az egyéniségekre is, de szerencsére ez a négy gárda korrekt, kulturált kézilabdát játszik, nincsenek igazán nagy rendbontók a soraikban – nyilatkozta Bíró Ádám.

A kölni férfi Bajnokok Ligája négyes döntőjének mérkőzéseit a Sport1 TV közvetíti majd.

A férfi Bajnokok Ligája négyes döntőjének programja (Köln):
Június 8., szombat, elődöntők:

  • SC Magdeburg (német)-Aalborg HB (dán) 15.00
  • Barcelona (spanyol)-THW Kiel (német) 18.00

Június 9., vasárnap, helyosztók:

  • a 3. helyért 15.00 (játékvezetők: Bíró Ádám és Kiss Olivér)
  • a döntő 18.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában