Vívás

2024.06.19. 06:32

A középmezőnyben zárt egyéniben Nagy Blanka

Az egyenes kieséses szakasz első párharca jelentette a végállomást.

Haon.hu

Nagy Blanka

Forrás: DSI Debrecen-archív

Vasárnapig Bázel ad otthont a 2024-es felnőtt vívó Európa-bajnokságnak. A párizsi olimpia előtt negyven nappal még egy erőfelmérő várt a pengeforgatókra, mégpedig a kontinenstorna. Minden ország a legerősebb válogatottal képviseltette magát Svájcban, ötkarikás résztvevők lépnek pástra a hat nap alatt a különböző fegyvernemekben.
A keddi nyitó napon a DSI Debrecen junior korú világbajnokáért, Nagy Blankáért szoríthattunk, aki a 85-fős felnőtt mezőny legfiatalabb tagjaként kezdte meg a párbajtőr egyéni versenyt. A debreceni kiválóság a csoportkörből három győzelemmel és három vereséggel lépett a 64-es táblára. Blanka számára az egyenes kieséses szakasz első párharca jelentette a végállomást, szoros küzdelemben 15-13-ra alulmaradt a cseh Veronika Bieleszovával szemben és a 45. helyen zárta egyéniben az Európa-bajnokságot. Nagy Blanka legközelebb pénteken, a magyar párbajtőrcsapat tagjaként lép ismét pástra – tudósított a hajdúságiak honlapja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában