Kerékpár

2024.06.20. 11:52

Peák Barnabás Valter Attilát megelőzve nyerte a bocskaikerti időfutam ob-t

Az Adria Mobil bringása 10 másodperccel volt jobb a címvédőnél. Peák Barnabás ezzel pályafutása harmadik aranyérmét szerezte a hajdú-bihari versenyen.

Peák Barnabás - a címvédő Valter Attilát megelőzve - pályafutása harmadik elsőségét ünnepelte az országúti kerékpárosok időfutam-bajnokságán.

Peák Barnabás nyerte a bocskaikerti időfutam ob-t
Peák Barnabás nyerte a bocskaikerti időfutam ob-t
Forrás: Napló-archív

A Bocskaikert határában szerda délután nagy hőségben rendezett viadalon 2018 és 2020 után ünnepelhetett az Adria Mobil 25 éves bringása a teljes magyar élmezőnyt felvonultató megméretésen. Peák tíz másodperccel előzte meg a 2019-ben és tavaly aranyérmes Valter Attilát. A harmadik legjobb időt az ugyancsak kétszeres győztes (2016, 2017) Pelikán János szerezte meg.

Peák Barnabás: fontos mérföldkő a szerdai győzelem

Nagyon jó a formám, emellett segít, hogy lassan három éve Spanyolországban élek, ahol nyáron akár negyven fok is van

 - értékelt Peák az MTI-nek. Kitért rá: két éve hasonló felszereléssel sokkal lassabban ment. „Még ha én vagyok tíz másodperccel Attila mögött, az is nagy siker lenne, azért ő már lassan világklasszis szinten kerékpározik. Igaz, inkább hegyimenő, de időfutamban sem gyenge.”

Kérdésre azt mondta, a vasárnapi pannonhalmi mezőnyverseny ob-ra, illetve az idény hátralevő részére adhat plusz önbizalmat számára a siker.

„Azért a vasárnapi más kávéház lesz, mint a mai, Attila mellett Dina Mártonnak, Fetter Eriknek fekszik inkább” - hangsúlyozta, elárulva: hagyni fogja, hogy ők irányítsák az események alakulását. „A szezon további részére ez a mai győzelem egy jó visszajelzés arra, hogy az elmúlt hónapok munkája a tavalyi rettenetes fizikai és mentális állapotomhoz képest egy nagyon hosszú út fontos mérföldköve.”

Schneller Domonkos, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke kiemelte: termékeny két napon vannak túl Debrecenben.

A keddi kihelyezett elnökségi ülésen lefektettük az új sportágfejlesztési stratégia alapjait, ma pedig sikeres időfutam országos bajnokságot rendeztünk

- hangsúlyozta a három hete megválasztott elnök, aki gratulált a bajnoki trikót kiérdemelt kerékpárosoknak, az edzésbalesetet szenvedett versenyzőnek pedig mielőbbi felépülést kívánt.

Eredmények, egyéni időfutam ob

férfiak (38 km):

  1. Peák Barnabás (Adria Mobil) 44:40 perc
  2. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) 44:50
  3. Pelikán János (United Shipping) 45:39

nők (19 km):

  1. Zsankó Petra (ARBÖ Rapso Knittelfeld) 25:55 perc
  2. Borissza Johanna Kitti (Green Riders) 28:24
  3. Hajdu Fanni Helga (GESU bikewear) 28:45

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában