7:5, 7:5

2024.07.18. 19:46

Bondár Anna egyesben is kiesett a budapesti tenisztornáról

Két szettben kapott ki a német Ella Seideltől a Hajdúszoboszló SE teniszezője. Bondár Anna búcsújával nincs már versenyben magyar játékos.

Haon.hu

Bondár Anna kiesett a nyolcaddöntőben a 232 ezer euró összdíjazású, budapesti salakpályás női tenisztornán, ahol már csak párosban van versenyben magyar játékos, írja az MTI.

Bondár Anna
Bondár Anna
Forrás: Nemzeti Sport-archív

A világranglistán elfoglalt 98. helyével a legjobb magyarnak számító Bondár csütörtökön a 166. helyezett német Ella Seidellel csapott össze, pályafutása során először. A selejtezőből érkezett ellenfél 19 évesen még nem rendelkezett komolyabb nemzetközi eredménnyel, legjobb pozíciója a 146. volt.

Kétórás meccsen kapott ki Bondár Anna

A korábbiakhoz hasonlóan az Asbóth József Stadion zárómérkőzésére is rekkenő hőségben került sor, a nézők igyekeztek az árnyékos helyeket elfoglalni. A Hajdúszoboszló SE sportolója gyorsan 3:0-ra elhúzott, de néhány hiba következtében hamburgi riválisa hamar utolérte őt. A 27 éves magyar 5:5-nél ismét elvesztette az adogatását, Seidel pedig egy óra elteltével kiszerválta a szettet.

A folytatásban az ellenfél 2:1-nél már játszma- és brékelőnyben volt, de Bondár fokozatosan átvette az irányítást, és 5:3-ra fordított. A szettet azonban nem sikerült lezárnia adogatóként, sőt, Seidel elkezdett kevesebbet rontani, és két brék után kiszerválta a második felvonást, ezzel a meccset is. A találkozó 1 óra 59 percig tartott.

A Római Teniszakadémián így egyesben már nincs versenyben hazai játékos, előzőleg Tóth Amarissa, Babos Tímea, Stollár Fanny és Szabanin Natália már a nyitókörben kiesett.

Eredmény, budapesti salakpályás női tenisztorna, nyolcaddöntő:
Ella Seidel (német)-Bondár Anna 7:5, 7:5

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában