Röplabda

2024.07.09. 13:05

Magyar pontgyáros érkezik a DEAC férfi röplabdacsapatába

A rutinos játékos több magyar együttesben is megfordult már korábban. A DEAC kedden jelentette be Kun Benedek szerződtetését.

Haon.hu

Kun Benedek számára a DEAC ajánlata volt a legszimpatikusabb

Forrás: MW-archív

Zajlik az építkezés a DEAC férfi röplabdacsapatánál. Korábban arról számoltak be, hogy Hubert Lasecki személyében lengyel feladóval bővült a keret, ezúttal pedig az dőlt el, hogy Kun Benedek együttesükben folytatja a karrierjét. A 25 éves játékos korábban többek között a Dunaújvárosban, a MAFC-ban és a MÁV Előre gárdájában is szerepelt, míg az előző öt évben Dágon tette le a névjegyét – olvasható a DEAC honlapján.

A DEAC új játékosa bizakodó a következő szezont illetően
A DEAC új játékosa bizakodó a következő szezont illetően
Forrás: MW-archív

Kedvesen fogadták a DEAC-os csapattársak

Több klub is szerződtetni akart a nyáron, de a legszimpatikusabb ajánlatot egyértelműen a DEAC-tól kaptam. Tetszett az a jövőkép, amit Fodor Antal vezetőedző felvázolt nekem, így nem sokat hezitáltam. Az is befolyásolta a döntésemet, hogy Debrecen egy szép és élhető város. Tudom, hogy a srácok idén a negyedik helyen zártak az Extraligában, ezzel pedig klubtörténelmi tettet hajtottak végre. Bízom benne, hogy az új szezonban hasonló menetelést mutatunk be

Jó lenne, ha a Magyar Kupában is eljutnánk a végjátékig, bár ebben a sorozatban sok múlik a sorsoláson. Tavasszal már voltam próbajátékon itt, a fiúk kedvesen fogadtak, ezért a beilleszkedés nem fog problémát okozni. Dágon kellemes emlékekkel gazdagodtam, ennek ellenére úgy éreztem, hogy új kihívásra van szükségem. Jól sikerült a legutóbbi idényem, hiszen a posztomon én lettem a legeredményesebb magyar játékos az egész mezőnyben. Négyes ütőként az egyik legfontosabb feladatom a pontszerzés, emellett a nyitásfogadásomat tartom a másik erősségemnek – mondta Kun Benedek, aki az élvonal legutóbbi kiírásában 449 egységet termelt, ezzel kulcsszerepet vállalt abból, hogy a dágiak a hetedik pozícióban végeztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában