DVSC

2024.07.16. 11:22

Új igazolás, nagy bejelentés – felgyorsultak az események a múlt héten a DVSC-nél

Komoly megállapodás írt alá a Nagyerdei Stadion és az egyik legnagyobb bank. A DVSC Schaeffler is elkezdte a felkészülést.

Molnár Szilárd

Edzésben a DVSC labdarúgói

Forrás: DVSC

Több mint egy hónapja tart már a DVSC NB I.-es együttesének felkészülése. A Loki jelenleg Alsó-Ausztriában, Ybbs an der Donau városában készül az új idényre. Az elmúlt hét igen mozgalmasra sikerült a piros-fehéreknél, portálunk pedig ezúttal is megpróbálta összegezni a történéseket.

DVSC, Loki, Debrecen, labdarúgás, kézilabda, összefoglaló, DVSC Schaeffler, DVSC igazolás
Makray Balázs, a DVSC Futball Zrt. cégvezetője
Forrás:  Napló-archív

Nagyívű együttműködés DVSC-nek otthont adó stadionnal

Rögtön egy nagy bejelentéssel indult a múlt hétfő, hiszen együttműködési megállapodást kötött az MBH Bank és a Debreceni VSC-nek otthont adó stadiont üzemeltető DNS Kft. és a DVSC Futball Zrt.,amelynek értelmében az MBH Bank Private Banking üzletágának arculati elemeit viselik majd a Nagyerdei Stadion belső VIP terei.

Elhalasztották az FTC elleni meccset

Az 1. fordulóba kisorsolt DVSC-Ferencváros rangadót a versenybizottság – a Loki kezdeményezésére, a két klub közös kérelmének helyt adva – december 4-ére tűzte ki. Vélhetően azért, mert az FTC a Bajnokok Ligája-selejtező második körben kapcsolódik be a nemzetközi kupába, melynek hivatalos játéknapjai július 23-24. és július 30-31-e, illetve azon a héten rendezik a Campus Fesztivált Debrecenben.

Hibás következtetések

Portálunk megszólaltatta Makray Balázst, a DVSC Futball Zrt. cégvezetőjét a klubról felröppen (Ádám Martin és még jó pár másik, a Debrecennel hírbe hozott játékos) pletykák és a lehetséges átigazolások kapcsán. A szakember úgy fogalmazott, azzal semmi gondjuk nincs, ha egy játékossal hírbe hoznak egy csapatot, akkor zavarja őket, ha ez teljesen alaptalanul van, ráadásul még a klubról, a klub képviselőiről is téves adatokat közölnek, melyekből teljesen hibás következtetéseket vonnak le. A cégvezető, aki az igazolások kapcsán felfedte, Bárány Donát mellé egy gyors, az üres területekre jól betörő, a kontratámadásokat a lendületével segítő csatárban gondolkodnak.

Örömteli hosszabbítás

A múlt kedd egy jó és egy kevésbé szívderítő eseménnyel is szolgált a Debreceni VSC híveinek: az  év felfedezettjének választott Vajda Botond 2027-ig meghosszabbította a szerződését a klubbal! A játékos a HAON-nak úgy nyilatkozott, jól érzi magát a Lokinál és a városban, ahol az első perctől kezdve érezte a szurkolók támogatását.

DVSC, Loki, Debrecen, labdarúgás, kézilabda, összefoglaló, DVSC Schaeffler, DVSC igazolás
Bódi Ádám, a DVSC szurkolóinak egyik kedvence
Forrás:  Napló-archív

Borzolta a kedélyeket

Aznap délután valószínűleg már kevésbé volt őszinte a DVSC drukkreinek mosolya, hiszen a cseh első osztályú Slovan Liberec 4–0-ra tángálta el Dzsudzsák Balázsékat az első ausztriai edzőmérkőzésen.
De nem csak ez borzolta a Loki-szurkolók kedélyeit, hanem Bódi Ádám ügye. A klub saját nevelésű játékosának lejárt a szerződése, és a szurkolók egy kampányba kezdtek az érdekében: a DVSC közösségi oldalán megjelent hírek alá a #NoBódiNoParty hozzászólásokat írják azóta is, ezzel fejezve ki szolidaritásukat, támogatásukat a Lokival háromszoros bajnok és kupagyőztes labdarúgó felé.

DVSC, Loki, Debrecen, labdarúgás, kézilabda, összefoglaló, DVSC Schaeffler, DVSC igazolás
Zhirayr Shaghoyan a DVSC legújabb igazolása
Forrás: DVSC

Szélső érkezett

Szombatra is jutott két jelentősebb esemény a debrecenieknél: a klub kölcsönben szerződtette az örmény válogatott Zhirayr Shaghoyant. A 23 éves szélső-támadó legutóbb az FC Ararat Armenia együttesében szerepelt, de megfordult a bolgár CSKA Szófiában is. Shaghoyan az örményországi pályafutása során pedig remek számokat mutathat fel, összességében 181 profi mérkőzésén 77 gólt és 43 gólpasszt ért el. Fiatal kora ellenére a DVSC igazolása már 13-szor pályára lépett az örmény nemzeti csapatban. A játékos a Loki honlapjának adott videóinterjújában a gyorsaságát emelte ki, mint aminek már eddig is nagy hasznát vette, de azt sem titkolta, a cselezés sem áll távol tőle. A szélső rögtön átesett a tűzkeresztségen, hiszen a második félidőben lehetőséget kapott a Loki és a Rapid szombat délutáni edzőmérkőzésén. Az az összecsapást egyfajta visszavágóként is fel lehetett fogni a rossz emlékű, tavalyi Konferencia-liga selejtezőjében történtekért. A mérkőzés egyik érdekessége volt, hogy az első félidő 60, míg a második 45 perces volt, végül 3–2-re a bécsiek nyertek, de az a felkészülési találkozó már jóval biztatóbb volt, mint a csehek elleni.

Kölcsönbe mentek

Nem csak igazolt a Debreceni VSC, hanem két fiatalt kölcsön is adott: Batai Tamás a következő idényt a tervek szerint a másodosztályú Vasasnál tölti majd. A 19 éves csatár az előző szezonban 6 bajnokin lépett pályára az NB I.-es csapatban, most a másodosztályban több játéklehetőség mellett fejlődhet tovább. Hasonló elgondolás mentén került Békéscsabára a 18 éves Gyenti Kristóf, a hátvéd az elmúlt idényben 17 mérkőzést játszott az NB III.-as kis Lokiban.

DVSC, Loki, Debrecen, labdarúgás, kézilabda, összefoglaló, DVSC Schaeffler, DVSC igazolás
Szabó Nina, a DVSC Schaeffler irányítója
Forrás: DVSC Schaeffler / dvsckezilabda.hu

Elkezdték a DVSC kézisei is

Nekiveselkedtek a felkészülésnek a DVSC Schaeffler kézisei. A keret immár hagyományosan, a Sportdiagnosztikai Életmód- és Terápiás Központban (SET) elvégzett felméréssel kezdte meg az új szezont. Hiányzott a párizsi olimpiára benevezett trió, a magyar válogatott Füzi-Tóvizi Petra mellett Tamara Haggerty a holland keret tagja, míg az újonnan érkező Kristin Thorleifsdóttir a svéd nemzeti együttes keretébe került be. Két új arcot így is felfedezhettünk a hölgyek között: az osztrák válogatott jobbátlövő, Kristina Dramac és az irányító Tóth Nikolett ott volt a csapattal a fizikai teszteknél. A DVSC Kézilabda Akadémia három fiatalja, Balogh Rebeka, Fodor Veronika és Kelemen Dorina az első csapattal kezdte meg a felkészülést
Érdekesség, hogy múlt héten ”robbant a bomba”, miszerint a Buducsnoszt fő szponzora, a Bemax cég három idény után felmondta a szerződést a podgoricaiakkal, mert állítólag nem tudtak megegyezni az önkormányzattal arról ki legyen a többségi tulajdonos, így veszélybe került a klub Bajnokok Ligája szereplése. Az üggyel kapcsolatban portálunk megszólaltatta Ábrók Zsolt ügyvezetőt, aki hangsúlyozta, adott esetben a DVSC Schaeffler elvállalná a beugró szerepét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában