Gyász

2024.07.22. 11:33

Lesújtó hír: 31 éves korában elhunyt a DVSC korábbi kézilabdázója

Simsik Cynthia 2013-ban és 2014-ben erősítette a Loki első csapatát. A kézilabdázó az utóbbi időben Dunaszerdahelyen élt.

Haon.hu

Simsik Cynthia (zöldben) két szezonon át erősítette a Lokit

Forrás: Komárom-Esztergom megyei 24 Óra-archív

31 éves korában elhunyt a korábbi kézilabdázó, Simsik Cynthiaosztotta meg a szomorú hírt hétfőn az "NB1/B mert nem csak a nagyok számítanak" Facebook-oldala, amit később a dvsckezilabda.hu is megerősített. A jobbszélső korábban a DVSC kézilabdacsapatát másfél szezonon át erősítette, a 2013-as esztendő első napjaiban az NB I/B. Keleti csoportjában szereplő Szent István SE Építőkből tette át a székhelyét a cívisvárosba. A sportstatisztika.com adatai alapján a Loki színeiben összesen 42 tétmeccsen 43 gólt dobott. A sportoló ezt követően még a Hajdúnánás mezét is magára öltötte.

Simsik Cyntia korábban jobbszélsőként segítette a csapatait
Forrás: NB1/B mert nem csak a nagyok számítanak/Facebook

Több magyar kézilabdacsapatban is megfordult

A felvidéki születésű Simsik Cynthia a szlovákiai Párkányban kezdett el kézilabdázni, de mivel csak felnőtt csapata volt a városnak, így fiatalként nagyon kevés játéklehetőséghez jutottam, ezért váltania kellett. Akkor adódott a lehetőség, hogy a tanulmányait a budapesti Szent István Közgazdasági Szakközépiskolában folytatta, s így lehetett tagja a kézilabdacsapatnak, amely után szintet lépett, és a Bíró Imre, majd Varga József által irányított Debrecennel az NB I.-ben szerepelt. Később még pályára lépett a Dorog, a Szombathelyi Haladás, a Csurgó és a Komárom színeiben is, 371 mérkőzésen összesen 1730 gólt dobott. 

Simsik Cynthia legutóbb Dunaszerdahelyen élt, a trnavak.sk szlovák hírportál múlt héten arról számolt be, hogy eltűnt, és a helyi rendőrség is kereste. 

Portálunk vigasztalódást kíván Simsik Cynthia családjának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában