Helyi sport

2024.08.09. 10:57

Felkészülten várja a rajtot a DEAC futsalcsapata

A vezetőedző szerint alakulatánál folyamatosan javul az összhang a játékosok között.

Haon.hu

A DEAC férfi futsalcsapatánál immáron a finomhangolás zajlik, hiszen hétfőn már a TFSE elleni NB I-es bajnoki jön, a mérkőzés 18.30-kor kezdődik a DESOK-ban – közölte a deac.hu. Mint írják, az együttes július elején vágott neki a felkészülésnek, teendő akadt bőven, ugyanis a keretben jelentős változások történtek. 

Tihanyi Csaba vezetőedző úgy véli, jó irányba haladnak a dolgok
Tihanyi Csaba vezetőedző úgy véli, jó irányba haladnak a dolgok
Forrás: deac.hu / Derencsényi István

Berecz Rafael, Harmati Tamás, Nagy Bence, Nyerges András, Thiago, Tóth Attila, Tóth Benedek és Siska Gergő sem maradt a klubnál, míg érkezési oldalon Szabó Steven, Vincze Szabolcs, Balázsi Attila, Krajnyák Zsolt, Kovács Ádám, Erdei Kristóf, Erdei Szabolcs és Gonzalo Galán Carsí neve szerepel. Szabó Stevennek nyáron elszakadt a keresztszalagja, így rá egy ideig nem számíthat Tihanyi Csaba. Az új játékosok közül ki kell emelni a spanyol Gonzalo Galán Carsít, mivel korábban szép sikereket ért el, ennek köszönhetően pedig a csapatban is fontos szerepet tölthet be.

A komoly játékosmozgás miatt az alapoktól kezdtük a munkát, hiszen mindenkinek meg kellett tanulnia az általam elképzelt taktika alapjait. Az elmúlt heteket látva bizakodó vagyok, szerintem jó irányba haladunk. Nyilván a srácok még nem csiszolódtak össze teljesen, de dolgozunk ezen. Abban bízom, hogy meccsről meccsre javulni fog majd a teljesítményünk. Örömteli, hogy Szabó Stevent leszámítva sérülés nem nehezítette a felkészülésünket. Steven túl van a műtéten, jelenleg már a rehabilitációja zajlik. Gonzalo Galán Carsí komoly rutinnal rendelkezik, ebből pedig sokat profitálhatunk. Olykor nekem is szokott hasznos ötleteket adni, emellett próbál segíteni a fiataloknak. A sorok összeállításában azt vettem figyelembe, hogy olyan játékosok kerüljenek össze, akik jól kiegészítik egymást 

– nyilatkozta Tihanyi Csaba.

A bajnoki rajton az a TFSE érkezik a cívisvárosba, amely az előző idényben még a másodosztályban szerepelt. A fővárosiakkal a nyáron felkészülési mérkőzést vívott Tihanyi Csaba legénysége. Az 5-2-es vereségből nagy következtetéseket nem érdemes levonni, mivel a találkozó három darab harmincperces etapból állt, továbbá az építkezés elején tartottak játékosaik.

– Abból a szempontból hasznos volt az edzőmeccs, hogy kaptunk egy képet arról, mire számíthatunk a TFSE-től. Ellenfelünk főleg fiatalokra épít, szerintem jó összecsapást láthatnak majd a szurkolóink. Kellő önbizalommal várjuk a szezon első tétmérkőzését. Nehéz a sorsolásunk, ezért is fontos lenne egy sikeres start. Persze még nem a következő találkozóinkra fókuszálunk, jelenleg csak a hétfői ütközetre összpontosítunk – zárta a mondandóját a vezetőedzőnk.

Tihanyi Csaba egyébként nem véletlenül utalt a nehéz sorsolásra, mivel a második fordulóban veszprémi, a harmadik játéknapon pedig berettyóújfalui túra szerepel a programban, aztán a Haladás vizitál a csarnokunkban.

NB I 1. forduló
DEAC-TFSE-Tent Budapest
2024. 08. 12. (hétfő) 18.30, DESOK

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában