Kick-box

2024.08.29. 20:04

Először szerepeltek világbajnokságon a bázisos fiatalok

Debreceni résztvevői is voltak a magyar fővárosban megrendezett világversenynek.

Haon.hu

Augusztus utolsó hetében a budapesti BOK Sportcsarnokban rendezik meg a kick-boxosok idei utánpótlás-világbajnokságát. A WAKO szervezet égisze alá tartozó világversenyen rekordlétszámot jelentő 68 ország 2245 versenyzője lép tatamira és száll ringbe a magyarországi seregszemlén. A nem mindennapi erőpróbán a hajdúságiak is megmérettettek: a debreceni Bázis kick-box klub először szerepelt világbajnokságon, ahol rögtön négy versenyzővel képviseltette magát.

A debreceni Bázis kick-box klub versenyzői is indultak az utánpótlás-vb-n
A debreceni Bázis kick-box klub versenyzői is indultak az utánpótlás-vb-n
Forrás: Bázis kick-box klub

Helytálltak a debreceni kick-boxosok

Időrendben haladva először Kiss Csaba Bence léphetett ringbe, a cívis harcos low-kick szabályrendszer alapján küzdhetett a junior2 mezőnyben, -60kg-osok között. A debreceni sportoló egy sajnálatos hiba miatt nem tudott a saját súlycsoportjában, -57kg-ban indulni, helyette a -60kg-ban küzdött, s végül 14 versenyzőből a 6. helyen végzett. Az older cadet mezőnyben, a -37kg-ban Kiss Bálint kick-light kategóriában lépett tatamira, ahol vereséget szenvedett lengyel riválisától, ezért be kellett érnie a 10. hellyel. A juniorok +94 kilogrammosok light-contack küzdelmében Marosi Richárdért szurkolhattunk, aki a magasabb és nehezebb afrikai ellenfelétől szenvedett vereséget, de így is az 6. helyen végzett. A bázisosok utolsó reménysége, Hajzer Patrik szintén a junior light-contactosoknál, de a -84 kilogrammosok között lépett tatamira. A cívis fighternek túl nagy falatnak bizonyult az ír ellenfele, a harmadik menetben egy leütést követően a magyar sarok véget vetett a küzdelemnek, így végül 5. lett a debreceni versenyző.

A világbajnoki szereplést követően György Zoltán, a Bázis vezetőedzője szerint az eredményektől függetlenül nagy elismerést jelent, hogy a világ legjobb kick-boxosai között versenyezhettek a cívisvárosi sportolók, akik becsülettel helytálltak a megmérettetésen.

A klubnál nem áll meg az élet, a munka folytatódik, s a jövőben az utánpótlás-versenyzőkről a felnőttek kerülnek fókuszba, hiszen a K-1-es Demeter Gergő gőzerővel készül a novemberi Európa-bajnokságra, amit Görögország fővárosában, Athénban rendeznek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában