Labdarúgás

2 órája

Dombi Tibor: Világsztárok érkeznek a Puskásba, de...

A DVSC másodedzője szerint fontos meccs következik Virgil van Dijkék ellen. Dombi Tibor portálunknak mondta el várakozásait a Magyarország-Hollandia találkozó előtt.

Orosz Krisztofer

A magyar labdarúgó-válogatott jövő héten pénteken Hollandiát látja vendégül a Puskás Arénában. A mieink eddig nem szerepeltek túl fényesen a Nemzetek Ligájában, hiszen előbb kikaptak Németországban Szoboszlai Dominikék, majd hazai környezetben ikszeltek Bosznia-Hercegovina ellen. Marco Rossi a legutóbbi kerethirdetéskor több új játékosnak is meghívót küldött, például az ex-DEAC-játékos, Nikitscher is ott volt az olasz szövetségi kapitány előző kezdőcsapatában Edin Dzekoék ellen. Valószínűleg ezúttal is lesznek újoncok, vagy debütánsok a következő csoportrangadókon. Vannak érdekességek ezúttal is a kapitány listáján, hiszen Szűcs Kornél először érkezhet Telkibe, Gulácsi Pétert pedig saját kérésére nem válogatta be a szakmai stáb, így minden valószínűség szerint Dibusz Dénes fogja védeni a kaput. Az egyik legnagyobb hír mégis az, hogy Szalai Ádám is visszatérhet a kispad mellé. Portálunk Dombi Tibor véleményére volt kiváncsi, aki elmondta, maradnunk kell a realitás talaján a Jurrien Timber fémjelezte Oranje ellen. 

Dombi Tibor, DVSC, Loki, Magyar labdarúgó-válogatott
Dombi Tibor: Bravúrra lesz szükség Hollandia ellen
Forrás: Napló-archív

Dombi Tibor: Oda kell tennünk magunkat 

A DVSC élő legendája, Dombi Tibor korábban játszott a holland bajnokságban az Utrecht színeiben, így saját bőrén tapasztalhatta, milyen iramban és mentalitással futballozhatnak a narancssárga mezes játékosok. A Loki örökös hetese szerint nehéz dolga lesz a nemzeti csapatnak, de a telt házas hazai közönség nagy segítséget adhat a mieinknek. – Most kicsit realistább vagyok, mint a németek és a bosnyákok ellen. Nem szabad elfeledni, remek válogatott a holland, tele világsztárokkal. Az elmúlt esztendőkben azonban bizonyították a fiúk, bárki ellen képesek győzni. 

A nationalelf ellen nem sikerült úgy a találkozó, ahogyan vélhetően tervezték Marco Rossiék, de Bosznia-Hercegovina ellen mindent beleadtak a futballisták, kicsin múlott a siker. 

Az a tényező is fontos lehet, hogy újra telt ház várja majd a csapatokat, sokat jelenthet a magyar drukkerek biztatása. Bízom a jó eredményben, sokat számíthat ez a csoport alakulását illetően – fogalmazott. 

A Magyarország-Hollandia meccs jövő hét pénteken 20 óra 45 perckor kezdődik a Puskás Arénában. Azok, akik nem tudják a helyszínről megtekinteni a csoportrangadót, az M4 Sporton követhetik az eseményeket. 

AZ A3 Csoport állása 

Hollandia, MAGYARORSZÁG, Németország, Bosznia-Hercegovina 

1. Németország 2 1 1 – 7–2 4 

2. Hollandia 2 1 1 – 7–4 4 

3. Bosznia-Hercegovina 2 – 1 1 2–5 1 

4. Magyarország 2 – 1 1 0–5 1 

Szeptember 7. 

Németország–Magyarország 5–0 

Hollandia–Bosznia-Hercegovina 5–2 

Szeptember 10. 

Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0–0 

Hollandia–Németország 2–2 

Október 11. 

Bosznia-Hercegovina–Németország 

Magyarország–Hollandia 

Október 14. 

Bosznia-Hercegovina–Magyarország 

Németország–Hollandia 

November 16. 

Németország–Bosznia-Hercegovina 

Hollandia–Magyarország 

November 19. 

Bosznia-Hercegovina–Hollandia 

Magyarország–Németország 

A magyar labdarúgó-válogatott kerete: 

KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Al-Fateh – Szaúd-Arábia), Tóth Balázs (Blackburn Rovers – Anglia)

VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Fiola Attila (Újpest FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szűcs Kornél (Plymouth Argyle – Anglia) 

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Rapid Wien – Ausztria), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre AC – Franciaország), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE), Schäfer András (Union Berlin – Németország 

TÁMADÓK: Ádám Martin (Aszterasz Tripolisz – Görögország), Csoboth Kevin (St. Gallen – Svájc), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Újpest FC), Sallai Roland (Galatasaray – Törökország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC) 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában