Kispályás foci

3 órája

DVKLSZ: A Bajnokok Tornájával ér véget a szabadtéri szezon

Hat osztályban avattak bajnokot az ősszel kispályán. Jó hír, hogy a DVKLSZ által szervezett labdarúgótornák azonban ezután is folytatódnak!

Tóth Huba Elemér

Lezárult a debreceni szabadtéri kispályás labdarúgó-bajnokság. Az április elején kezdődött, hétköznapokon lebonyolított sorozatban hat osztályban avattak bajnokot. Emellett sok év után, a DVKLSZ (Debreceni Városi és Körzeti Labdarúgó Szövetség) újra megszervezte a Debrecen Kupát, ahol osztályba sorolástól függetlenül, kieséses rendszerben mérkőztek meg az együttesek. – Szeretnék köszönetet mondani valamennyi csapatunknak, a játékosoknak, akik becsülettel, sportszerű módon végigjátszották ezt a hosszú szezontkezdte értékelőjét Vasziliu Tamás, a DVKLSZ idén újraválasztott elnöke. Elismeréssel szólok a sportszervezeteink vezetőiről is, akik odaadó és lelkiismeretes szervezői munkája nélkül nem vett volna részt 72 csapat a szövetség által rendezett versenysorozatban. Több osztályunkban is az utolsó játéknapok során dőlt el csak a bajnoki címek és a dobogós helyezések sorsa. Végig kiélezett, jó színvonalú mérkőzések zajlottak hétről-hétre – gondolt vissza Vasziliu Tamás.

DVKLSZ
A DVKLSZ Debrecen Kupa győztes csapata
Forrás: DVKLSZ

DVKLSZ: Hatalmas volt a küzdelem, nagyon sokan követték figyelemmel a meccseket 

Vasziliu Tamást örömmel tölti el, hogy idén még az előző évhez képest is több érdeklődő, szurkoló és családtag rendszeresen kilátogatott a meccsekre. – Az első osztályban az utóbbi évek legjobb és legizgalmasabb csatáit láthattuk. Itt a Hungarotarg együttese bizonyult a legjobbnak. Ugyanakkor a leglényegesebb, hogy több mint 1800 igazolt játékosunknak, a városi és környékbeli települések labdarúgást szerető polgárainak tudtuk biztosítani – szervezett keretek között – a rendszeres sportolást. Ebben a szponzoraink mellett anyagi segítségünkre volt a debreceni városvezetés is – mondott köszönetet a támogatásért a DVKLSZ elnöke, kinek kezdeményezésére sok év után újra megrendezte a szövetség a Debrecen Kupát. 

– Csapataink egy újabb, más lebonyolítású versenysorozatban is megküzdhettek egymással. A múlt heti hármas döntőben igen színvonalas mérkőzéseken dőlt el, ki lesz a sorozat győztese. Végül a Pontycentrum Kft. csapata bizonyult a legjobbnak – tette hozzá Vasziliu Tamás.

A 2024-es DVKLSZ Szabadtéri Kispályás Labdarúgó Bajnokság győztesei, díjazottjai:

  • 11Teamsport-I. osztály győztese: Hungarotarg;

gólkirály: Holló Zsolt (NuBoKer-Józsafa); FairPlay díjas csapat: D-Trend Fashion Kft.-Lufthansa;

  • Tbutoroutlet.hu-II. osztály győztese: Natuti FC;

gólkirály: Devits Ádám (Natuti FC); FairPlay díjas csapat: TEVA-Debrecen SE;

  • Bástya Kupa-III. osztály győztese: Nimbusz Team;

gólkirály: Pál Dávid (Elektro Generál); FairPlay díjas csapat: Sporik;

  • NAGÉV-IV. osztály győztese: Story Team;

gólkirály: Kovács Zsolt (Cold-Tech Kft.); FairPlay díjas csapat: Hajdú TTE;

  • Hatvan Non-Stop ABC-V. osztály győztese: Real Team Legends;

gólkirály: Hidegkuti Áron (Kelet-Magyarországi Postás SE); FairPlay díjas csapat: Buborék;

  • BeStrong Öregfiúk osztály győztese: DebrecenLabor-Dentofit;

gólkirály: Babotán József (Fékcentrum-Tbutoroutlet); FairPlay díjas csapat: Vének SE

 

A 2024-es DVKLSZ Debrecen Kupa végeredménye:

  1. Pontycentrum Kft.
  2. Nimbusz Team
  3. Napelem-DKV
    DVKLSZ Debrecen Kupa döntőjének legjobb játékosa: Ladányi Dávid (Pontycentrum Kft.)

A szabadtéri szezon végeztével sem áll le a kispályás labdarúgó élet Debrecenben. A DVKLSZ október 23-án délelőtt 9 órától az Oláh Gábor utcai műfüves pályán rendezi a Hatvan Non-Stop Szabadtéri Bajnokok Tornát, továbbá novemberben színvonalas díjátadó eseménnyel készül a szövetség. Ezen kívül már zajlanak a téli labdarúgó bajnokság előkészületei is.

 

DVKLSZ: A Debrecen Kupa meccsei kimondottan izgalmasan alakultak
Forrás: DVKLSZ

Vasziliu Tamás végül elmondta, hogy a szövetség várja azon labdarúgást szerető baráti társaságok, vagy akár nagypályás csapatok jelentkezését is a versenysorozatra, akik a fagyos hónapok során is szívesen futballoznának kispályán szervezett keretek között. A hétvégi eseményeken két borításon (terem és műfű) is van lehetőség indulni. A jelentkezés részleteiről a szövetség honlapján tájékozódhatnak.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában