4-1

2019.12.14. 19:28

Négy gólt kapott a DVSC, vereséggel búcsúztak az őszi szezontól

Az ünnepek közeledtével ajándékozott a Loki, ezúttal az utolsó helyezett Kaposvár szerzett ellene három pontot.

Fotó: Kovács Péter

A héten már kapott egy pofont a debreceni szurkolótábor, amikor a csapatuk az NB II.-es Dorog ellen kiesett a Magyar Kupából. Az a szégyenteljes eredmény a nyilvánosság számára nem észlelhető következményekkel járt, és a drukker már csak olyan, bízott benne, hogy a piros-fehérek legalább az év utolsó bajnokiján győzelemmel kedveskednek. A lehetőség adott volt, mert az újonc, és tökutolsó Kaposvárhoz utazott Herczeg András csapat, de a tréner vélhetően nem ilyen zárásról álmodott, mint amilyennel a tanítványai végül meglepték őt.

Másodszor nyertek ellenük

Azért egy tanulmányt, de legalábbis egy őszinte kiállást a klub részéről megérne, hogy a kiváló kezdés után hogyan sikerült összeszedni az ősz során összesen nyolc vereséget, de egyszer talán erre is meglesz a válasz.

Ugyanis a Loki az idény során már másodjára kapott ki a somogyi alakulattól. Ezúttal már elég erős lett a végeredmény, a Nagyerdei Stadionban elért minimális különbségű vereségnél.

 

A meccs első tíz perce máris elhozta a cívisvárosi valóságot, ugyanis egy szöglet utáni védelmi tétovázást követően Balázs megszerezte a vezetést a házigazdáknak. Márpedig ha ebben a szezonban hátrányba került a Debrecen, nem sokszor fordított.

Ezúttal sem, az első félidőre már kétgólos hátrányba került a DVSC, ami előrevetítette a vendégek vereségét. A második hazai találatnál Nagy lövése pattant meg Szatmári lábán.

A félidőben nyilván próbáltak rendet tenni a hajdúsági fejekben a szakmai stáb tagjai, de hiába, mert a fordulás első perceiben ismét megzörrent a cívis háló. Ismét Nagy volt eredményes, ezzel nagyjából el is döntve a három pont sorsát.

A Loki igyekezett újítani, és a helyzetei is megvoltak, sőt a szépítés is összejött, Adeniji járt túl a kaposvári kapus eszén.

Hiába a szépítés

Ahhoz, hogy vérmesebb reményei legyenek a vendégeknek, újabb gól kellett volna, de az sehogyan sem jött össze.

Fogyott az idő, és természetesen fogyott a hajdú-bihari szurkolók türelme is, teljesen jogosan.

Érezhető volt, hogy ez az évzáró pont nélkül abszolválódik, de a pontot az i-re feltette a Kaposvár a 90. percben, mégpedig Tömösvári révén.

Ez már több volt a soknál, a Loki nagyon jótékony vendégnek bizonyult, a hat megszerezhető pontból mindet odaadta az ősszel az újonc gárdának.

Úgy tűnik, lesz mivel foglalatoskodni a Lokinál a téli szünetben, ugyanis ez a teljesítmény várakozáson aluli eddig.

TN

Tények

OTP Bank Liga, 16. forduló:

Kaposvári Rákóczi FC-DVSC 4–1 (2-0)

Kaposvári Rákóczi Stadion, Kaposvár, 1169 néző. Vezette: Bognár (Huszár, Király).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Fodor (Hadaró 70.) – Szakály, Nagy J. – Csiki (Tömösvári, 88.), Balázs Zs. (Nagy K., 85), Nagy R. – Ádám

DVSC: Kosicky – Bényei (Kundrák 76.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Tőzsér, Haris, Varga K. (Kinyik, 58.) – Trujics (Adeniji 46.), Garba

Gól: 1-0 Balázs Zs. (10.), 2-0 Szatmári (45., öngól), 3-0 Nagy R. (50.), 3-1 (Adeniji 51.), 4-1 (Tömösvári 90.)

Sárga lap: Vachtler (42.), Tőzsér (42.), Ádám (56.), Bényei (66.), Szatmári (73.)

Forrás: dvsc.hu

Kapcsolódó cikkek:

  • Herczeg András: „csalódás az eredmény”
  • Élő: Kaposvár-DVSC 4-1 (2-0)
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában