Foci Eb

2024.06.22. 17:00

Ha kevesebbet hibázunk, a győzelem is meglesz

Bármi történik is vasárnap, Köstner Vilmos szemében nem fog változni a válogatott megítélése. Még komolyizgalmakat takar a foci Eb.

Molnár Szilárd

Foci Eb: győzelmi kényszerben a magyar csapat

Forrás: NS-archív

Vasárnap este harmadik csoportmérkőzését is lejátssza a magyar válogatott a németországi foci Eb-n. Az ellenfél Skócia lesz, és az összecsapás tétje az esetleges továbbjutást jelentő harmadik hely megszerzése. Jelenleg Németország áll az A csoport élén 6 ponttal, Svájcnak 4, Skóciának 1 van, míg a mieinknek még nincs pontja. Mivel csak a négy legjobb harmadik lép a következő körbe, így fontos lenne, hogy a lehető legtöbb góllal verjük a skótokat, ami nem lehetetlen feladat. 

foci Eb,
labdarúgás, magyar válogatott, Magyarország, Skócia
Köstner Vilmos
Foci Eb: Köstner Vilmos optimista a németek elleni meccs előtt
Forrás: Kiss Annamarie

Foci Eb: még bármi előfordulhat

Ezt vallja Köstner Vilmos, a DVSC női kézilabdacsapata történetének legsikeresebb edzője is, akit a HAON kért fel az összecsapás esélyeinek latolgatására. A mesteredző elmondta, amennyiben a mieink csökkenteni tudják a hibák számát, még bármi előfordulhat. – A múlt szombati, svájciak elleni mérkőzést Törökországban néztem meg, a németek ellenit pedig már itthon – ismertette.

Megmondom őszintén úgy voltam a két ezelőtti Európa-bajnoksággal, hogy örültem a kijutásnak, és semmilyen elvárásom nem volt.

Ám a mostaninál, látva a hosszú veretlenséget – az írek elleni meccset én balesetnek gondoltam – már bizakodóbb voltam, és jobb kezdést vártam, bár kétségtelen, hogy a svájci, de főleg a német csapat azért jóval erősebb. Ettől függetlenül a svájci elleni első félidei teljesítmény nagyon meglepett: teljesen szétszórtnak, taktikailag rendezetlennek láttam a csapatot, az egyéni hibákból pedig elkerülhető gólokat kaptunk. Ám második időben szerintem jobban játszottunk, mint a svájci csapat, de az utolsó pillanatban bekapott gól eldöntötte ezt a találkozót. A németek ellen jó teljesítményt nyújtott a magyar csapat, de látni kell, hogy a házigazda a torna egyik esélyese, és meg is nyerte a találkozót. Sokat vitatkoztak az első gólon, én úgy ítélem meg, hogy az a védő, amelyik egy támadóval szemben hátrányba kerül, az hibázott.

Bár a játékvezető nem egyformán kezelte a két csapatot, ettől függetlenül nem rajta múlt, hogy a németek legyőzték a jól küzdő magyar együttest.

Marco Rossi és csapata beírta magát a történelemkönyvbe

A szakember úgy véli, több összetevős a vártnál talán gyengébb magyar kezdés. Egyrészt láthatólag teher van a csapaton; másrészt a védők többet hibáznak a kelleténél; harmadrészt, de nem utolsósorban, azok a játékosok, akik eddig csúcsformában voltak, és jó összjátékkal, üres befutásokkal, labda nélküli mozgással, szinte egyérintős játékot játszva őrölték fel vagy győzték le az ellenfeleinket, most halványabban teljesítenek. – Ettől függetlenül az én szememben nem változott a magyar válogatott megítélése. Marco Rossi és a csapat már beírta magát a magyar futball történelemkönyvébe, bármi is történik a skótok ellen. A labdarúgásban  bármi benne van, ha kevesebbet hibázunk, szerintem meglesz a győzelem, hogy aztán az mire lesz elég, a többi eredményen is múlik – nyilatkozta Köstner Vilmos.
A Skócia–Magyarország és a Svájc–Németország találkozó is vasárnap 21 órától kezdődik, a mieink meccsét az M4 Sport, a másikat az M4 Sport+ közvetíti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában