Magyarország Legszebb Birtoka

2024.09.16. 13:29

Kiválasztották az ország legszebb birtokait, hajdú-bihariak is vannak köztük – videókkal

Hajdúnánásra 3, Ebesre 1 díj került a díjkiosztó gálán. A Magyarország Legszebb Birtoka cím idén egy hódmezővásárhelyi cégé lett.

Haon.hu

A hajdúnánási Kendereskertben tartották meg a Magyarország Legszebb Birtoka nevű verseny díjátadó gáláját. A Agrotrend közleménye alapján a zsűri döntése alapján a fődíjat Magyarország Legszebb Birtoka 2024 címmel a hódmezővásárhelyi Hódkertész Kft. nyerte, amely a kertészeti ágazatban nyújtott kimagasló szakmai teljesítménye révén emelkedett ki a mezőnyből. A verseny során a zsűri különböző agrárterületek legszebb és legkiemelkedőbb birtokait díjazta, ezzel elismerve az agrárvilág sokszínűségét és szakmai színvonalát.

A Nánási Struccfarm 3 díjat is bezsebelt a Magyarország Legszebb Birtoka versenyen
A Nánási Struccfarm 3 díjat is bezsebelt a Magyarország Legszebb Birtoka versenyen
Forrás: Facebook / Nánási Strucc

A további díjazottak között hajdúságiakat is találni. A Magyarország Legszebb Fiatal Gazda Birtoka díjat és a verseny közönségdíját s Nánási Struccfarm kapta meg, de a farm egyúttal az UBM Csoport különdíját is átvehette. A zsűri különdíjasa az ebesi Szender Kert lett, amely különleges falusi vendégasztal szolgáltatásával tűnt ki.

A gálán olyan neves agrárszakemberek köszöntötték a résztvevőket, mint Jakab István, a Magosz elnöke, az Országgyűlés alelnöke és egyben a díj fővédnöke, Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke, Kossa György, a Debreceni Egyetem kuratóriumi elnöke, Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere, valamint Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában