Összefoglaló

2024.07.09. 08:01

Villám miatt gyulladt ki egy nyári konyha, a nyíradonyi tűzoltók is rohantak segíteni

De kidőlt fák és leszakadt ágak is vonulniuk kellett a hajdú-bihari egységeknek kedden. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Haon.hu

Lehasadt és az úttestre szakadt egy nagyméretű fa egyik ága hétfőn reggel Debrecenben, a Lomnic utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi erővel távolították el az ágat, olvasható a hajdú-bihari katasztrófavédelem ügyeleti összefoglalójában.

Nyírgelsén villám csapott le kedden, itt is szükség volt a katasztrófavédelem segítségére
Nyírgelsén villám csapott le kedden, itt is szükség volt a katasztrófavédelem segítségére
Forrás: illusztráció / MW-archív

Tíz négyzetméteren égett a búzatarló tegnap délelőtt Egyek-Telekházán. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Kettéhasadt egy tizenkét méteres fa törzse hétfőn a déli órákban Debrecenben, a Török utcában. A Méheskert utcában pedig délután dőlt fa az úttestre. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Mezőpeterden, a Dobó István utcában egy húszméteres kidőlt fát távolítottak el a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók, Hajdúböszörményben pedig a Harmat utcában veszélyeztette a járókelőket egy lehasadt faág. Hencidán egy tízméteres fa egyik ága borult villanyvezetékre. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Villám csapott egy nyári konyhának használt melléképületbe tegnap délután Nyírgelsén, a József Attila utcában. Az eset miatt kigyulladt az épület tetőszerkezete. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók kiérkezésére az ott lakók eloltották a tüzet. Az egységek az utómunkálatokat egy vízsugárral végezték el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában