Vádemelés

2024.08.08. 09:03

Erőszakoskodott, majd egy ablakot is összetört a férfi egy létavértesi szórakozóhelyen

A férfi egy ablakot is betört. A erőszakos viselkedés miatt a rendőrök is kivonultak.

Haon.hu

Egy szórakozóhelyen szabadultak el az indulatok

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A vádirat szerint az ittas vádlott 2023. augusztus 20-án a délutáni órákban Létavértesen egy szórakozóhelyen tartózkodott, több személlyel beszélgetett. Eközben érkezett meg egy újabb vendég, akire a vádlott neheztelt, ezért kötekedni kezdett vele. A férfi a vendéglátóegység kerthelyiségében leült és az ott lévő ismerőseivel kezdett el beszélgetni, azonban a vádlott nem hagyta abba a kötekedést, a férfit tovább sértegette, így szóváltás alakult ki közöttük, majd a vendég felállt és az épületbe indult. Az ittas és feldühödött vádlott ekkor felvett egy üvegpoharat és azt a férfi felé dobta, neki azonban sikerült az elől elhajolni, így a pohár a szórakozóhely ablakának üvegét találta el, amely betört. A vádlott ezzel több mint 40 ezer forint kárt okozott az épület tulajdonosának – olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség 2024. augusztus 8-án érkezett sajtóközleményében. 

A szórakozóhelyen riadalmat kelthetett az erőszakos viselkedésével

A vádlott ezután is agresszíven viselkedett, ezért vele szemben rendőri intézkedésre került sor.

Az ittas férfi olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban, a vendéglátóhelyen tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a büntetett előéletű vádlott ellen garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság hozzon büntetővégzést és tárgyalás lefolytatása nélkül a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki és rendelje el a pártfogó felügyeletét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában