Sziréna

2024.08.26. 13:47

Apokaliptikus látvány Zsákánál: fotókon, videón a pusztító tarlótűz

Száz hektáron gyulladt ki a száraz avar és a gaz hétfőn, több település tűzoltói is küzdöttek a lángokkal. A tüzet a kora esti órákra sikerült megfékezni.

Haon.hu

Kigyulladt a száraz avar és gaz Zsáka külterületén, egy a 47-es főút és a 4224-es út közötti területen, mintegy 20-30 hektáron – közölte hétfőn nem sokkal dél után a katasztrófavédelem. 

Zsáka tarlótűz
Óriási területet érint a tarlótűz Zsáka közelében
Forrás: olvasói fotó / Jenei Martin

Egy későbbi frissítésben hozzátették, az avar és a gaz mellett más növényzet is lángra kapott, a tűz ekkor már 90-100 hektárt érintett. A berettyóújfalui, a hajdúszoboszlói, a püspökladányi és a szeghalmi hivatásos tűzoltók a Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a lángokat. Munkájukat egy berettyóújfalui, egy debreceni és egy szeghalmi vízszállító jármű is segítette.

Négy erőgép is dolgozott a helyszínen

Papp-Kunkli Nóra, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője kora este a Haonnak elmondta, a tüzet sikerült megfékezni, jelenleg az utómunkálatok zajlanak a területen, ahol tűzvizsgálati helyszíni szemlét tart a műveleti szolgálat. Lápos, zsombékos terület égett, amelyet egyes részein nehezen lehetett megközelíteni. A körbeszántást 4 erőgép segítette, a tűzoltók 6 vízsugárral oltották a lángokat. A szóvivő hozzátette: a tűz semmit nem veszélyeztetett a környéken.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában