Helyi közélet

2013.07.30. 10:04

Diákszámlát, de csak okosan!

Debrecen - Elsősorban mégis a számla várható költsége kell legyen a fő szempont a számlaválasztáskor.

Debrecen - Elsősorban mégis a számla várható költsége kell legyen a fő szempont a számlaválasztáskor.

Hetvenezer frissen felvett diákért szállnak ringbe a bankok az elkövetkezendő egy hónapban. Bár szinte minden bank kínál diák-, vagy junior számlát a felsőoktatásba most belépők részére, a kínált számlák díjai között 10-15 ezer forintnyi eltérés is lehet. Van, ahol a készpénzfelvétel, máshol a számlavezetés vagy épp az SMS a drágább, érdemes tehát jól körülnézni, mielőtt választunk.

Megy a harc

Jól mutatja a számlaügyfelekért folyó versenyt, hogy a válságban lévő banki piacon már a viszonylag kis pénzforgalmú diákszámlákért is harcba szállnak az egyes pénzintézetek. Mivel a felsőoktatási tanulmányok megkezdéséhez elengedhetetlen a saját számla (ösztöndíj, diákmunka bére, diákhitel, valamint a szülői támogatások nagy része is ezeken a számlákon keresztül jut el a fiatalokhoz) és a megnyitott számlákat később, sok esetben már mint munkavállalók is megtartják a diákok, a bankok fontos piacot látnak a nagyszámú diákságban.

Az egyik bankbiztosítási portál diákszámla kalkulátorának adatai szerint azonban nem minden bank ajánl valóban kedvező csomagot a diákok számára. Sok bank ugyanis 0-ásnak nevezett ajánlatai ellenére jelentős összeget számláz évente a számlatulajdonosoknak más-más címeken és ügyes reklámszlogenek mögé bújtatja számlái valós költségeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában