Hírösszefoglaló

2024.08.05. 11:56

Kiderült, miért szeretik a tiszacsegei strandot

Bűnügy és országos siker is jutott a mólt hétre. Többek közt erről szóltak a hírek 2024. július 29 és augusztus 4 között.

Haon.hu

A múlt héten megmártóztunk a tiszacsegei strandon is

Fotó: Molnár Péter

Visszapillantottunk a Campus Fesztiválra, két szörnyű baleset is történt Hajdú-Bihar vármegyét illetően; a tiszacsegei strand vendégeivel beszélgettünk, rendőrök szüretelték le a kannabiszültetvény termését Hajdúszoboszlón, és a legjobb kenyér miénk az országban – erről szóltak a hírek 2024. július 29 és augusztus 4 között. 

Hajdúszoboszló cannabis haon
Hajdúszoboszlón egy egész ültetvény cannabist számoltak fel a rendőrök –  erről is szóltak a hírek 2024. július 29 és augusztus 4 között
Hajdúszoboszlón egy egész ültetvény cannabist számoltak fel a rendőrök –  erről is szóltak a hírek 2024. július 29 és augusztus 4 között
Fotó: Tóth Imre

Bár a Campus Fesztivál július utolsó vasárnapján véget ért, hétfőn még szívesen felidéztük a buli felejthetetlen perceit. A négy nap alatt a Hajdú Online fotósai mindenhol ott voltak, és megörökítették a koncertszínpadokon állókat, a tömegeket, de a lopott pillanatokat is.

Július 30-án lezárták az M35-ös autópályáról az M3-as autópálya országhatár felé vezető felhajtó ágát Hajdúböszörménynél, és az is kiderült, milyen üzlet nyílik Debrecenben, az Aranybika mellett.

A hét több napján is jó eséllyel láthatták a sarki fényt azok, akik a csillagos eget fürkészték. Balogh Zoltán amatőr csillagász, a Vega Csillagászati Egyesület Hajdúsági Területi Klub titkára arra hívta fel a figyelmet, hogy  július 30-án, valószínűbben 31-én és augusztus 1-én erős sarki fényre van kilátás.

A hírek közt tragikus baleseteké is voltak 

Durva csalási ügy nyomozását fejezték be a debreceni rendőrök. A gyanúsítottak kitalált történetekkel sorra verték át áldozataikat, megszerezve azok ingatlanjait, hatalmas anyagi kárt okozva:

Szörnyű tragédia történt július 30-án az M3-ason Mezőkeresztesnél, a rendőrség közlése szerint egy személygépkocsi vezetője nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó személygépkocsi mögött, és azt utolérve nekiütközött, majd az árokba sodródva a benne utazó három személy a helyszínen életét veszítette. 

Információink szerint hajdúsági nagymama és az unokája halt meg a balesetben.

Martinka baleset Debrecen haon
A martinkai balesetben egy ember életét vesztette
Fotó: Napló-archív

Egy másik tragédia vármegyénkben, Debrecen és Martinka között történt július 31-én. Egy autó és egy lovaskocsi ütközött össze, helyszíni információink szerint az autó hátulról nekiment a lovaskocsinak, amelynek következtében annak vezetője leesett. 

Az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy egy 85 év körüli férfi életét az újraélesztési kísérlet ellenére sem sikerült megmenteni, a helyszínen életét vesztette.

Jó  a strand és a kenyér

Július legutolsó napján a tiszacsegei strandon jártunk, ahol kiderült: jó a víz, finom az étel, és évtizedek óta sokak kedvence a fürdő:

Csütörtökön hivatalossá vált, hogy Hajdú-Biharban sütik az ország legjobb kenyerét! A Magyar Pékszövetség által kiírt országos Szent István-napi Kenyérversenyen sikerrel szerepelt a balmazújvárosi Balmaz-Sütöde Kft.; termékei lettek az ország kenyerei 2024-ben. 

Az idei Szent István-napi kenyér kategória győztes terméke a Nagyapám kenyere burgonyával, az Innovatív kenyér kategóriában pedig a Jalapenos-cheddar sajtos vadkovászos kenyér nyerte a viadalt.

A Magyar Pékszövetség 13. alkalommal rendezte meg Szent István-napi Kenyérversenyt, melyen sikeresen szerepelt a Fülep Zsolt és Fülep Ádám által képviselt Balmaz Sütöde Kft.
A Magyar Pékszövetség 13. alkalommal rendezte meg Szent István-napi Kenyérversenyt, melyen sikeresen szerepelt a Fülep Zsolt és Fülep Ádám által képviselt Balmaz Sütöde Kft.
Forrás: Facebook / Balmaz Sütöde Kft.

Pénteken egy jelentős rendőrségi fogásról adhattunk hírt: óriási cannabisültetvényre csaptak le Hajdúszoboszlónál. A fürdőváros külterületén lévő ingatlanon a biztonsági kamerarendszerrel védett épületben egy cannabisültetvényt számoltak fel, mintegy 166 különböző fejlettségű növényt, valamint a termesztéshez szükséges eszközöket és tápoldatot foglaltak le.

Aznap autóbusz karambolozott egy személygépkocsival Miskolcon; úgy tudni, a balesetben érintett busz egy debreceni busztársasághoz tartozik.

Fentieken túl elárultuk, hogyan juthatunk ingyenes födémszigeteléshez:

Továbbá, bemutatjuk Hajdú-Bihar színötös tanulóit is:

 

 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában