Közgyűlés

8 órája

Ez volt a legnehezebb időszak Debrecen életében, mégis eredményesen zárta – fotókkal

A polgármester szerint az elmúlt öt évet minden nehézség ellenére kiváló eredménnyel zárta a város. A cikluszáró közgyűlés végén megköszönte a képviselők munkáját.

Szőke Tímea

A leköszönő debreceni képviselő-testület; sokan a következő közgyűlésben is folytatják a munkát

Fotó: Czinege Melinda

Az elmúlt 25 év legnehezebbjeként értékelte Papp László polgármester a 2019-2024 közötti önkormányzati ciklus időszakát a cikluszáró közgyűlésen szeptember 19-én a Kölcsey Központban. Mint felidézte, ő maga 1998 óta dolgozik képviselő-testület tagjaként, és ezt a két és fél évtizedet figyelembe véve szerinte az elmúlt öt évben volt a legtöbb kihívás, ugyanakkor ezzel együtt is nagyon eredményes munkát végeztek. – Szégyellnivalónk nincs, több tekintetben sikerült előrébb vinni a várost – összegezte. A cikluszáró közgyűlés alkalmával megköszönte a képviselők munkáját is Debrecen vezetője.

Papp László cikluszáró közgyűlés Debrecen haon
Papp László polgármester (előtérben) a cikluszáró közgyűlés alkalmával érétkelte az elmúlt öt évet
Fotó: Czinege Melinda

Számvetésre adott okot a cikluszáró közgyűlés 

A ciklust részletezve elmondta: alig néhány hónappal azután, hogy felállt a testület, 2020 márciusában jött egy olyan világjárvány, amely nem ismert kihívások elé állított mindenkit. Ezt a helyzetet kezelni kellett, a működőképességet fenntartani, segíteni a nehéz helyzetben lévőknek.

Köszönet illeti a debrecenieket, akiknek segítségével hatékony támogatást tudtunk adni olyan speciális élethelyzetekben is, amikre a jogszabályaink sem voltak felkészülve. Működésben tartottuk a város közlekedését, a közszolgáltatásokat úgy, hogy megőriztük a munkahelyeket. Igyekeztünk segítséget nyújtani a gazdálkodó szervezeteknek, a kkv-szektor iparűzési adójának a felét elengedtük, az a helyi gazdaságban maradt

 – sorolta a polgármester. –Mindemellett nagy fejlesztések is történtek, így például emblematikus kulturális beruházásként megújult a Csokonai Színház. Jó érzés volt hallgatni, ahogy tegnap Tim Robbins elismerően beszélt a színház épületéről – jegyezte meg. – Minden nehézség ellenére is folytatódott a gazdaságfejlesztés, több ezer munkahely jött létre. A közlekedés és az oktatás fejlesztésében is óriási előrelépések történtek.  – hangsúlyozta Papp László.

Kiemelkedő volt a ciklus

– Minden tekintetben kiemelkedő volt az elmúlt öt év, jó és rossz értelemben is; egy nagyon komplex, nagy felelősséggel járó időszak. Később, történelmi távlatokból vizsgálva a 2019-2024-es ciklus biztosan külön fejezetet érdemel majd, nem illeszkedik a többi ciklus sorozatába – vetítette előre.

Köszönöm a közgyűlés minden tagjának a munkáját; képesek voltunk kulturált keretek közt vitatkozni, a város érdekében kompromisszumot kötni, együtt dönteni Debrecen jövőjéről a kihívások közepette is. Köszönet illeti a polgármesteri hivatal munkatársait is

 – tette hozzá.

Papp László arról is beszélt, hogy ezt az öt évet nagyrészt „száműzetésben” töltötte a testület: a pandémia miatt sokáig nem ülésezett, majd elkezdődött a régi városháza felújítása. Bizakodva szólt arról, hogy a „történelmi hűséget tiszteletben tartó, de minőségi felújítás” a következő hetekben véget ér, és a következő önkormányzati ciklust várhatóan már ott kezdhetik majd meg.

Együtt alkottak

Papp László polgármester hivatalosan is lezárta a 2019-24-es önkormányzati ciklus közgyűlésének munkáját. – A politikai ellentéteket ez az időszak sem élezte ki. Nyilván vannak olyan helyzetek, amikor nem értünk egyet, de meggyőződésem, hogy minden vita előrébb vitt minket. Politikai pályafutásom legtanulságosabb időszaka volt ez az öt év. Ezt a munkát csak szorgalommal, kitartással, alázattal lehet végezni. Sok mindenre megtanított minket az elmúlt ciklus; arra, hogy ha nagyon nagy baj van, hogyan fogjunk össze és hogyan vigyük előre a várost, melyet mindannyian szeretünk és szolgáljuk a munkánkkal – mutatott rá. Megköszönte Debrecen polgárainak és a hivatal munkatársainak a támogatását is. 

– Büszke vagyok az elmúlt öt évre. Együtt voltunk Debrecen városának javára, hasznára, boldogulására, fennmaradására. Maradandót alkottunk minden területen – összegzett, majd az ülés végén valamennyi képviselőnek egyenként, oklevéllel köszönte meg a munkáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában