Nemzetközi rangsor

3 órája

A Debreceni Egyetem a legjobb hazai orvosképző egyetem egy nemzetközi rangsor szerint

A Debreceni Egyetem jelentős előrelépést ért el a Round University Ranking 2024 tematikus ranglistáján, ahol a legjobb hazai képzőhely lett a természettudomány és orvostudomány területén is.

Haon.hu

Legjobb hazai természettudományi és orvostudományi képzőhelyként szerepel a Debreceni Egyetem a Round University Ranking most megjelent tematikus rangsorán. Az intézmény valamennyi vizsgált tudományterületen javította pozícióját a független rangsorkészítő legújabb tematikus ranglistáján – olvasható az unideb.hu-n.

Több mint 140 helyet javított tavalyi eredményén a Debreceni Egyetem
Több mint 140 helyet javított tavalyi eredményén a Debreceni Egyetem
Forrás:  Napló-archív

Több mint száznegyven helyet javított tavalyi eredményén és a 132. helyet szerezte meg a Debreceni Egyetem a Round University Ranking (RUR) 2024 természettudományi (Natural Sciences World University Ranking) listáján.

A Debreceni Egyetem a legjobb hazai orvosképző egyetem

Ezzel az eredménnyel a legjobb hazai képzőhely a természettudomány területén. Ugyancsak a hazai lista első helyén szerepel az intézmény az orvostudományi rangsorban, a Medical Sciences World University Ranking rangsorában a DE a 290. helyről a 133-ra lépett előre és lett a legjobb magyarországi orvosképző egyetem.

Az intézmény jelentősen javította pozícióját és több mint 100 helyet lépett előre a humán-, a műszaki-, a társadalom- és az élettudományok területén is. A Technical Sciences World University Ranking helyezésén javított a legnagyobb mértékben az intézmény, ahol a 807. helyről az 560. helyre lépett előre. A Humanities World University Ranking rangsorában a 200., a Social Sciences World University Ranking listáján a 346., míg a Life Sciences World University Ranking értékelésében a 428. helyen szerepel a Debreceni Egyetem.

A Round University Ranking (RUR) 2024 tematikus ranglistáján 6 tudományterületen – bölcsészettudományok, élettudományok, orvostudományok, természettudományok, műszaki tudományok és társadalomtudományok - rangsorolja a felsőoktatási intézményeket. A Round University Ranking 2010 óta jelenteti meg rangsorát. A listán a világ több mint 1000 vezető egyetemét értékelik 20 indikátor alapján 4 terület: az oktatás (40%), a kutatás (40%), a pénzügyi fenntarthatóság (10%) és a nemzetközi mutatók (10%) vizsgálatával.

A Debreceni Egyetem mellett a hazai intézmények közül a Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pannon Egyetem és a Soproni Egyetem szerepel a RUR tematikus listáin.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában