Egyre csak erősödik

3 órája

Pár hete még elképzelhetetlen volt, most már erre is képes a kis Ádin

A Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő debreceni kisfiú napról napra egyre erősebb. Kneifel Ádin már futóbiciklizni is megtanult dubaji génterápiája után.

Haon.hu

A Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő Kneifel Ádin még július 24-én kapta meg a kezelést Dubajban, ahonnan egy bő hónappal később, augusztus 29-én térhettek haza. A debreceni kisfiú izomzata így nem épül le tovább, a betegség nem éri el a szívizmait és a légzőszerveit, Ádinnak azonban rengeteg tornára és vizsgálatra van még szüksége, és mint azt a BorsOnline észrevette, az édesanyja, Krucsó Anikó szerencsére jó híreket hozott gyermeke állapotáról.

Kneifel Ádin és édesanyja, Krucsó Anikó Dubajban
Kneifel Ádin és édesanyja, Krucsó Anikó Dubajban
Forrás: Facebook / Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány

Újabb mérföldkő Kneifel Ádin felépülésében

Ádin most otthon erősödik, a szülei még nem akarják óvodába adni, hiszen nagyon fárasztó időszakon van túl. 

Nagyon hamar sikerült kialakítanunk a fejlesztések köré a napi rutint. Hetente járunk vérvételre, gyógytornára és úszásoktatásra is. A gyógytornai felmérésen Ádin elért pontszámai egyértelmű fejlődést mutatnak. A vérvételi értékek van, hogy kicsit megemelkednek, de még így is bőven a tökéletes kategóriába tartoznak

– írta Krucsó Anikó a szeptember 27-i posztjában, de azt is hozzátette, hogy folyamatosan tartják a kapcsolatot a dubaji orvosokkal.

Ádin már futóbiciklizni is megtanult, a következő cél pedig az lesz, hogy ráérezzen a pedálozásra is. – Szülőként a célunk, hogy a legideálisabb környezetet teremtsük neki szárnyai bontogatásához. Büszkék vagyunk a kis hősünkre – osztotta meg az édesanya.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában