Kézilabda

2 órája

Szilágyi Zoltán: Az Eb-re való felkészülésünket szolgálta a románok legyőzése

A DVSC Schaeffler vezetőedzője szombaton debütált a kéziválogatott kispadján. Szilágyi Zoltán megtiszteltetésként élte meg azt, hogy segíthette Golovin Vladimir munkáját.

Orosz Krisztofer

– A magyar válogatott a megfiatalított Románia ellen játszott felkészülési mérkőzést Tatabányán. Az első percekben felváltva estek a találatok, majd a mieink tudtak előnyt kiépíteni, a 13. percben Füzi-Tóvizi Petra beállóból szerzett góljával 9-5-re vezettünk. Hullámzott mindkét csapat játéka, a félidő végére maradt a négygólos magyar vezetés. A vendégek a második félidő közepén egy gólra is felzárkóztak, ám az 50. percben már négy volt a különbség, sőt a végére ez kilencre duzzadt. Füzi-Tóvizi Petra két gólt szerzett a mérkőzésen. Szilágyi Zoltán győzelemmel debütált Golovin Vlagyimir segítőjeként – írta a debreceni klub honlapja. 

Szilágyi Zoltán-Kézilabda Válogatott, DVSC Schaeffler, Loki
Szilágyi Zoltán szeretné, ha a válogatott sikeres lenne az Eb-n 
Forrás: MW-archív

Szilágyi Zoltán: Megtiszteltetés volt ott lenni a kispadon 

A rangadót követően a DVSC Schaeffler vezetőedzője, és a női kézilabda-válogatott másodedzője portálunknak úgy fogalmazott, örülnek a győzelemnek, de leginkább a mutatott játék ami biztató a jövőre nézve. A debreceni szakember hangsúlyozta, innentől minden edzés és felkészülési találkozó azt szolgálja, hogy minél jobban teljesítsenek a debreceni rendezésű Európa-bajnokságon. – Nagyon pozitív volt az egész hét, jó hangulatban telt a felkészülés hete. Ilyenkor nagyon kevés idő van arra, hogy mindent átadjunk a lányoknak, általában a válogatott szünetek így telnek. 

Helyzetünket nem könnyítette, hogy voltak olyan játékosaink, akik vasárnap még BL-meccset játszottak, az érdemi munkát így kedden tudtuk elkezdeni. 

Csütörtökön egy zárt kapus meccset játszottunk keleti-szomszédaink ellen. Összességében elégedettek lehetünk, fölényes győzelmet arattunk. A játék bizonyos elemeiben jól muzsikáltunk, de a védekezést még jobbá kell tennünk – mondta a tréner. 

Szilágyi Zoltán kiemelte, az Eb-ig még van idő, de nagyon szeretnének jól szerepelni a debreceni kontinenstornán. A szakember kiemelte, a szövetséggel együtt fogják megfogalmazni a célkitűzéseket, de az biztos, hogy az elmúlt esztendőkben remekül teljesítő nemzeti együttes az Európa-bajnokságon is megőrizné harcias énjét. 

A tények: 

Magyarország–Románia 37–28 (17–13) 

Tatabánya, Multifunkciós Csarnok, 2693 néző. V: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok) 

Magyarország: Böde-Bíró – Győri-Lukács 3, Klujber 4, Papp, Füzi-Tóvizi 2, Vámos P. 3, Szöllősi-Schatzl 4. Csere: Janurik (kapus), Kuczora 4, Bordás 1, Simon 4, Kácsor 4, Faluvégi 3, Márton 4, Pásztor 1. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir 

Kiállítások: 8, ill. 4 perc 

Hétméteresek: -/-, ill. 2/1

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában