Támogatás

2024.09.11. 09:00

Tanulmányi támogatást lehet igényelni ezen a településen

Közel 20 ezer forint támogatás is kaphatnak diákonként.

Haon.hu

Általános és középiskolában, valamint felsőfokú oktatási intézményekben igényelhetnek támogatást a mikepércsi diákok – olvasható az önkormányzat Facebook-oldalán. 

Közel 20 ezer forint támogatás is járhat diákonként
Közel 20 ezer forint támogatás is járhat diákonként
Forrás:  MW-archív

A sikeres elbíráláshoz az alábbi feltételeknek kell teljesülniük:

  • kérelmet kell benyújtania az igénylőnek
  • a diák még nem töltötte be a 28. életévét, illetve általános iskolában, középiskolában vagy felsőfokú oktatási intézményben tanul nappali oktatás munkarendje szerint
  • családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a mindenkori szociális vetítési alap összegének 500 százalékát (142 500 forint), vagy akit szülője egyedül nevel, és ebben az esetben az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 171 ezer forintot.

Mint írják, a jövedelmi feltételek fennállása esetén a tanulmányi támogatás megilleti azt diákot is, aki középiskolában vagy felsőfokú oktatási intézményekben esti vagy levelező szakon tanul, nincs még 28 éves és nem dolgozik.

A tanulmányi támogatás összege:

  • általános iskolai tanuló esetén: 10 ezer forint/diák
  • középiskolás tanuló esetén: 14 ezer forint/diák
  • felsőfokú oktatásban résztvevő hallgató esetén: 18 ezer forint/diák

Felhívják a figyelmet, hogy a támogatás igényléséhez szükséges formanyomtatvány a következő honlapon elérhető, illetve a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati pultjánál személyesen is beszerezhető. A kérelemhez mellékelni kell az érvényes diákigazolványt, jövedelemigazolást a meghatározott formában, illetve esti vagy levelező tagozatos diák nyilatkozatát arról, hogy van-e aktív munkaviszonya. A támogatási igényt a polgármesteri hivatalhoz (Mikepércs, Óvoda utca 4.) kell eljuttatni október 31., csütörtökig, Tímár Zoltán polgármesternek címezve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában