Stadionshow

2024.09.10. 16:08

Idén is egyedülálló stadionshow-val robbantja be a tanévet a Debreceni Egyetem

A hazai könnyűzenei élet legismertebb és legsikeresebb előadóiból nem lesz hiány. A yoUDay immár nyolcadik alkalommal várja a Debreceni Egyetem polgárait.

Bekecs Sándor

Immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Debreceni Egyetem a yoUDay-t szeptember 18-án, a Nagyerdei Stadionban. Az intézmény Európában is egyedülálló tanévnyitóján ismét minden korosztálynak szóló, a hazai könnyűzenei élet legjobbjait felvonultató stadionshow-val várja hallgatókat.

youday, debreceni egyetem, stadioshow, Nagyerdei Stadion, halott pénz, manuel
Idén is hatalmas stadionshow-val készülnek a yoUDay szervezői
Forrás: Kiss Annamarie

– A yoUDay a legnagyobb show, egy olyan évnyitó, amely „show-s”, s nem sótlan, mint egy hivatalos tanévnyitó ünnepség. Ez minden ízvilágnak megfelelő lesz – fogalmazott Szilvássy Zoltán, a DE rektora szeptember 10-én, a stadionshow-t beharangozó sajtótájékoztatón. Elmondta, a rendezvényen az egyetem kultúrája, életérzése, hangulata jelenik meg, ami összekovácsolja a hallgatóságot. Több mint 20 ezer bulizót várnak, köztük mintegy 130 országból érkezett hallgatót is.  

A yoUDay már az első alkalommal megmutatta, hogy hatalmas igény van rá, azóta pedig egyre népszerűbbé válik. Évről-évre arra törekszünk, hogy a stadionshow programjai a közösséget erősítő mottó köré csoportosuljanak 

– mondta Bács Zoltán kancellár. Hozzátette, eddig mintegy 8 ezren regisztráltak, többen, mint tavaly ugyanennyi idővel a rendezvény előtt. 

youday, debreceni egyetem, stadioshow, Nagyerdei Stadion, halott pénz, manuel
Csont István (balra), Szilvássy Zoltán, Bács Zoltán, Végh Veronika, Török Gergő
Forrás: Kiss Annamarie

Látványos meglepetésekkel készülnek a yoUDay szervezői

– Az idei rendezvény mottója a közös út. Ez arra utal, hogy az ember egész életében valamilyen úton jár. Mindig eljut valahova. Soha nem a cél, hanem az út a legfontosabb, hogy együtt menjünk rajta. Erről szólnak az egyetemi évek – magyarázta Végh Veronika, a színpadi show koordinátora. Hozzátette, a dress code (sárga-zöld színek) is az egységes, a közös utat hivatott szimbolizálni. A programokkal kapcsolatban elmondta, igyekeztek idén is minden korosztálynak kedvező fellépőket hívni. 

Az egyetemi zenekarok, előadók mellett színpadra lép a Halott Pénz, a Zenevonat az LGT sztárjaival; Debrecenbe érkezik a Király Tesók, valamint Manuel is.

Török Gergő, a yoUDay szervezője kiemelte, idén arra törekedtek, hogy az eddigieknél is látványosabb lézershow-val kápráztassák el a közönséget. Mindezt pedig egy népszerű külföldi lemezlovas, Topic vezényli majd. Mindezek előtt pedig szintén egy meglepetéssel készülnek.

Ez a rendezvény összehozza a közösséget. Az évkezdés száraz, stresszes folyamat, főleg az új hallgatók számára. Egy ilyen buli nagy löketet adhat  a hallgatói mindennapokhoz a következő félévek során

 – mutatott rá Csont István, Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat elnöke. Elmondta, nagy az érdeklődés a külföldi hallgatók részéről is, mind a közreműködésre, mind a bulizásra. A yoUDay-re pedig nemcsak a debreceni, de a szolnoki és a nyíregyházi campusokról is érkeznek hallgatók.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Nagyerdei Stadion küzdőterére szóló jegyeket szeptember 13-tól vehetik át a tulajdonosaik egészen a stadionshow napját megelőző napig.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában