Orientation Day

3 órája

Különleges napot szerveztek a külföldi hallgatok segítségére a Debreceni Egyetemen

Az Orientation Day a külföldi elsőéves hallgatóknak nyújtott hasznos információkat és bemutatta az egyetemi élet és a város kulturális lehetőségeit.

Haon.hu

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (GTK) korábbi sikeres hasonló rendezvényeit követően hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a GTK és a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar immár közösen a külföldi elsőéves alap-, mester- és PhD hallgatói számára az Orientation Day-t. A szerdai rendezvény célja az volt, hogy bemutassák az egyetemen, a karokon, illetve a városban elérhető kulturális, szabadidős és közösségi lehetőségeket, továbbá hasznos információkkal segítsék a külföldi fiatalok beilleszkedését az egyetemi közösségbe – olvasható az unideb.hu-n.

A Debreceni Egyetem orientációs napjának célja az volt, hogy segítsék a külföldi fiatalok beilleszkedését
A Debreceni Egyetem orientációs napjának célja az volt, hogy segítsék a külföldi fiatalok beilleszkedését
Forrás: unideb.hu

Mint ahogy már az eltelt rövid tanulmányi idejük alatt megtapasztalhatták, Debrecen és az egyetemváros kéz a kézben jár. Kezdeményezésünk révén elsősorban olyan információkkal szeretnénk önöket ellátni, amelyek még sikeresebbé, szebbé és boldogabbá tehetik tanulmányaikat. Szeretnénk, hogy a tanulás mellett felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak a debreceni egyetemi évek alatt

– mondta a rendezvény megnyitóján Stündl László, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja.

 Stündl László, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja
Stündl László, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja
Forrás: unideb.hu

Debrecen kulturális ügyekért felelős alpolgármestere, Puskás István is köszöntötte a külföldi hallgatókat.

A Debreceni Egyetemen és külföldön töltött tanulmányi éveim alatt megtapasztaltam, hogy a nemzetközi hallgatói közösségnek mennyire fontosak az olyan plusz információk, amelyeket most önök itt egy helyen megkaphatnak. Debrecen város önkormányzata örömmel állt az Orientation Day mellé, szeretnénk ugyanis megmutatni azt a kulturális sokszínűséget, amelyet városunk képvisel.

– Legutóbb például Tim Robbins és társulata látogatott a debreceni Csokonai Nemzeti Színházba. Arra törekszünk, hogy minél több nemzetközi programot szervezzünk, amelyek még népszerűbbé tehetik városunkat és amelyekre szeretettel várjuk az egyetem nemzetközi hallgatói közösségét is – emelte ki Puskás István.

Puskás István is köszöntötte a külföldi hallgatókat
Puskás István is köszöntötte a külföldi hallgatókat
Forrás: unideb.hu

Erdey László, a Gazdaságtudományi Kar nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettese hallgatói tájékoztatójában egymás tiszteletét, a toleranciát és az elfogadást nevezte a legfontosabb tényezőknek a külföldi hallgatók sikeres beilleszkedésével kapcsolatban.

Partnerként tekintünk a hallgatóinkra. Szeretnénk, hogy éljenek azzal a lehetőséggel, hogy számíthatnak ránk, hiszen mindenben a segítségükre állunk. A külföldi diákjaink sokszor egymástól szerzik be az információkat, arra biztatjuk őket, hogy bátran forduljanak hozzánk, oktatókhoz, nem csak tanulmányaikkal, hanem tudományos érdeklődésükkel és későbbi karrierlehetőségeikkel kapcsolatos kérdéseikkel

– Használják az egyetem által biztosított teljes körű információs rendszert, amelynek fő eleme az intézmény Studiversity applikációja, figyeljék a Nemzetközi Oktatást Koordináló Központ honlapját és természetesen különösen a kari honlapot, illetve a karok és az egyetem social media felületeit, valamint vegyék fel a kapcsolatot a DE Hallgatói Önkormányzatának külföldi hallgatókat tömörítő részönkormányzatával, az ISU-val (International Student Union) – tette hozzá Erdey László.

Erdey László, a Gazdaságtudományi Kar nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettese
Erdey László, a Gazdaságtudományi Kar nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettese
Forrás: unideb.hu

Számos lehetőség a Debreceni Egyetemen

A Gazdaságtudományi Karon, valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karon szeptemberben csaknem 250 külföldi elsőéves kezdte meg tanulmányait alap-, mester- és PhD-képzésen.

Az O-day-en a hallgatóknak lehetőségük volt megismerkedni egyebek mellett az egyetemi közösségekkel, a DE Egyetemi és Nemzeti Könyvtár szolgálatásaival, a Nemzetközi Iroda által koordinált ösztöndíjakkal, a duális képzési helyeket kínáló MAG Praktikummal, a DEAC és az UniFit nyújtotta sportolási lehetőségekkel.

Továbbá a város kulturális intézményeivel, többek között a Csokonai Nemzeti Színház és a MODEM programjaival is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában