Hírnév, siker, csillogás

1 órája

Filmfesztivál Debrecenben: újra keverik a maltert az Apollóban

Az ország legizgalmasabb rövidfilmjei és alkotói versengenek az esemény legnagyobb elismeréseiért. A 11. Malter Filmfesztivál kétnapos díjátadóját a debreceni Apolló moziban tartják október 18-án és 19-én.

Kosztin Éva

Ez az esemény nem csupán a filmek vetítéséről szól: a 11. Malter Filmfesztivál a művészi kifejezés szabadságának és a feltörekvő tehetségek ünnepe is, ahol az újító szellemű történetek kapják a főszerepet – olvasható a rendezvény honlapján. Mint írják, a szervezők minden évben izgalmas és változatos rövidfilmeket válogatnak össze, amelyek túllépnek a megszokott filmes kereteken, ezáltal lehetőséget nyújtva arra, hogy a magyar és nemzetközi filmes világ új hangjai szólaljanak meg provokatív, megható vagy épp gondolatébresztő módon. Tavaly a Haon arról számolt be, hogy a 10. Malter Filmfesztiválon minden alkotás díjra érdemes volt, 2023-ban a Hajdú Online és a Hajdú-bihari Napló közös különdíját Az elveszíthető dolgok szeretete című film kapta Ladányi Jancsó Jákob rendezésében.

malter filmfesztivál, apolló mozi, debrecen
Az Apolló moziban tartják a 11. Malter Filmfesztivált
Forrás:  Napló-archív

Az idei rendezvényen a hazai versenyfilmek mellett debreceni és nemzetközi alkotók munkáit is ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők a debreceni Apolló moziban, a vetítéseken online regisztrációval lehet részt venni. A kétnapos esemény október 18-án (péntek) 15 óra 30 perckor kezdődik, és az október 19-én 19 óra perckor kezdődő díjátadóval zárul, a 11. Malter Filmfesztivál programja az esemény honlapján érhető el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában