A zene világnapját ünnepelték Nádudváron

A 44 éves Liszt Ferenc Kórus helyi zenészek produkcióját követően állt a közönség elé.

Marján László

A település egyik legkitartóbb csoportjaként közel négy és fél évtizede munkálkodik a kórus azon, hogy a zenei értékeket közvetítse. Október 12-i koncertjük során pedig vendég előadóikkal együtt tettek tanúbizonyságot arról, hogy a zene ezer szállal köti össze az embereket. A megjelenteket Tóthné O Nagy Judit képviselő, a Kulturális-, Kommunikációs-, Köznevelési-, és Civilkapcsolatok Bizottságának elnöke köszöntötte a város önkormányzata nevében.

A Liszt Ferenc Kórus koncertje
A Liszt Ferenc Kórus koncertje
Forrás: Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár

A koncert első felében a vendég előadók mutatkoztak be, elsőként az Aranypáva-díjas Nádudvari Kéknefelejcs Citerazenekar, majd a fiatal nádudvari tehetségek: Urbán András Bendegúz zongorajátékával (felkészítője: Ficsor Erika), míg Kovács Eszter fuvolajátékával (felkészítője: Griger Judit) kápráztatta el a közönséget, Benő Márton pedig gitárkísérettel énekelt (felkészítője: Szilvási Zsolt).

Az est folyamán hallhattuk Griger Judit csodálatos fuvolajátékát is, aki 39 éve van a zenetanári pályán, 32 éve tanít Nádudvaron furulyát és fuvolát a nádudvari Zeneiskolában, a mai nevén Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Őt zongorán kísérte: Szatmáriné Ferenci Hajnalka.

A vendégelőadókat a házigazda Liszt Ferenc Kórus követte, akik nagy sikerrel szerepeltek már Európa több országában és értékes díjakkal tértek haza zenei fesztiválokról is. 2025-ben nagy feladat előtt állnak, hiszen fennállásuk 45. évfordulója alkalmából ünnepi hangversenyre készülnek.

Tevékenységüket Nádudvar Város Önkormányzata 2001-ben Pro Urbe-emlékérem kitüntetéssel ismerte el. A műveket betanította, vezényelt és zongorán kísért: Szatmáriné Ferenci Hajnalka, karnagy. 12 csodálatos dalt hallhatott az értő és hálás közönség az est folyamán. Valódi töltekezés volt ez, melyről elégedetten térhetett haza a hallgatóság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában