Atlétika

2024.06.09. 06:39

Atlétikai Eb: Nem jött ki a lépés Klekner Hanga számára

A debreceni versenyző idén eddig rendre jól teljesített. Az atlétikai Európa-bajnokságnak nagy célokkal vágott neki, azonban 440 centiméteren háromszor is hibázott, így nem jutott fináléba.

Tóth Huba Elemér

Klekner Hanga az atlétikai Eb-n Rómában

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A DSI Debrecen kiváló rúdugrója, Klekner Hanga februárban Eszéken egy centivel javította meg edzője, Molnár Krisztina 4.55 méteres országos rekordját, így a szabadtéri szezonnak is nagy célokkal vágott neki, az utóbbi időben rendkívül stabilan teljesített. Mint korábban nyilatkozta, a római Európa-bajnokságra szeretett volna úgy felkészülni, hogy egy újabb egyéni csúcs is kijöhessen számára vagy legalább 4,50 felett ugorjon. A kontinensviadalon elért eredmény azért is számít kiemelten fontosnak, mivel ez a verseny is hozzájárul ahhoz, hogy kik válthatják meg repülőjegyüket a párizsi olimpiára.

Nem jött össze az álom

Klekner Hanga hiába utazott döntőbe jutási esélyekkel az Eb-re, a szombati selejtező nem sikerült számára. A 24 éves cívisvárosi versenyző kezdőmagassága 4,25 méter volt, amit másodjára át is ugrott, azonban mivel 4,40 méteren háromszor leverte a lécet, így lemaradt a fináléról, és végül a 22. helyen zárt a harminc fős mezőnyben.

Az ötkarikás kvótáért a kvalifikációs időszak június 30-án zárul, a világranglistáról pedig az első 32 helyezett biztosítja helyét a francia fővárosba. Klekner Hanga számára fontos lenne, hogy a következő versenyein még értékes pontokat gyűjtsön.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában