Aki lemaradt, sajnálhatja!

2024.06.09. 09:40

Debrecenben is fantasztikus atmoszférában játszott a válogatott – szurkolói galériával!

A Nagyerdei Stadion közönsége bizonyította: jó döntés volt, hogy a cívisvárosban játszott a nemzeti csapat. Ezt a barátságos futballmeccset bizonyára minden jelenlévő még sokáig emlegetni fogja...

Tóth Huba Elemér

Csodálatos és egyben megismételhetetlen látkép a Nagyerdei Stadionban

Fotó: KISS ANNAMARIE

Tíz esztendeje már, hogy az újonnan átadott Nagyerdei Stadionban bemutatkozott a magyar labdarúgó-válogatott. Ha nem is napra pontosan, de a DVSC 2014-es bajnokavatója óta egyik futballmeccsen sem volt telt ház Debrecenben – egészen tegnapig. Mint korábban már olvashatták, a nem mindennapi eseményre a jegyeket pillanatok alatt elkapkodták, nagyon sajnálhatja, aki lemaradt...

CM20240608_Magyarország-Izrael felkészülési mérkőzés_HAON (33)
A Nagyerdei Stadion telt házas közönsége a magyar válogatott futballistáit éltette
Fotó: Czinege Melinda

A Magyarország-Izrael meccsre hangolódva

Már két órával a Magyarország–Izrael meccs előtt hemzsegett a tömeg a cívisvárosi ékszerdoboz környékén. Az ország minden pontjáról is érkeztek szurkolók Debrecenbe, a Péterfia utcán a bárok, kocsmák piros és fehér mezes drukkerektől díszelegtek, a meleg nyári időjárás lévén pedig a hűsítő italokból is fogyott rendesen. A közlekedés pedig teljesen megbénult, parkolni a környéken néhol már csak a tilosban „lehetett”. A futball-láz ugyanolyan magával ragadó volt, mint a Puskás Arénánál. Bár a Nagyerdei Stadionba „csak” húsz ezer ember fért be, jó volt ezt látni, hogy még egy barátságos találkozón is ennyien rajonganak a nemzeti csapatért. Ugyanakkor ez volt az Európa-bajnokság főpróbája is, hisz a gárda egy hét múlva már Németországban méretteti meg magát.

A rendőri szervek felkészültsége a legmagasabb fokú volt, aki a himnuszt hallani szerette volna, tényleg időben kellett érkezni. A Szoboszlai feliratú mezt viselő kisfiúk nagy napja volt ez, a fiatalok a dudákat vígan fújták, a zászlókat büszkén lengették. Sokan pedig Dzsudzsák-mezt viseltek, és bár nem volt pályán a válogatott rekordere, a lelátóról ő is szívből szurkolt.

Hidegrázós pillanatok a Nagyerdei Stadionban

A válogatott játékosai a Karib-tenger kalózai film dalára jöttek ki, oldalról pedig a sálerdőből óriási tapsvihar zúdult. Mikor pedig az Ismerős arcok Nélküled című felvidéki himnusza megszólalt, valamennyi jelenlévőt a libabőr-érzés vette körül, csodálatos volt az atmoszféra a Nagyerdőn. Ennek okán a magyar nemzeti himnusz közben valakinél még el is törött a mécses. A jeles alkalomra kicserélt székekre kis túlzással egy gombostűt alig lehetett leejteni, mikor pedig Sallai Roland a 11. percben megszerezte válogatottunknak a vezetést, a lehető legkomolyabb hangorkán zúdult fel. Eksztázis volt a javából, a „ria, ria, Hungáriát” és a „hajrá, magyarokat” mindenki torka szakadtából kiáltotta. Varga Barnabás Fradiban szerzett góljainak finoman szólva nem igazán örülnek a fanatikusok Debrecenben, azonban most, hogy a nemzeti együttesben kétszer is bevette a kaput, akkor mindenki egyként, szívből éltette. Bár a 22. perc után már nem láthattunk újabb találatot, a légkör továbbra is ugyanolyan pozitív volt. Nem ez volt a válogatott legjobb meccse, de mindenki jól szórakozott, külön megtiszteltetés, hogy a cívisvárosban is láthattuk a Marco Rossi irányította gárdát, amely ugyan 14 meccs után kikapott Írországban, de jelenleg továbbra is bármely válogatott ellen pariban lehet.

Ünnepi pillanat Debrecenben

Az összecsapás után sokan azért tolongtak, hogy a labdarúgókkal pacsizzanak, szefizzenek és aláírást kérjenek. Ki tudja, hogy a magyar válogatott mikor fordul meg ismét a Nagyerdei Stadionban, itt minden pillanatot ki kellett élvezni. Aki a helyszínen jelen volt, tartozzon bármely generációhoz, ezt a találkozót bizonyára még sokáig emlegetni fogja. Bízunk benne, hogy nem kell újra közel egy évtizedet várni ahhoz, hogy a nemzeti alakulatot ismét a debreceni pályán lássuk.

Jön a várva várt foci Eb 

Ünnepi gálameccsre sikeredett tehát az Eb-főpróba, a következő napokban jön a finomhangolás, hogy aztán a kontinensviadalon valami nagyot alkossanak a fiúk. Az Debrecenben is megmutatkozott, hogy rendkívül sokan szeretik ezt a csapatot, népszerűségük pedig a jövő héten ugyanúgy meg fog mutatkozni...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában