Kézilabda

2024.06.23. 18:18

Norvégiát legyőzve már a 8 között a magyar válogatott a junior vb-n

A középdöntőcsoport első meccsén legyőzte Norvégiát, s ezzel már biztosan negyeddöntős a magyar válogatott a női kézilabda U20-as világbajnokságon.

Haon.hu

A Dél-Korea elleni csoportdöntő után nem sok idő maradt felkészülni a középdöntő első találkozójára, melyen a D csoport második helyezettje, Norvégia volt a mieink ellenfele a szkopjei junior kézilabda-világbajnokságon. A norvégok a szombati „északi derbin” 33–25-re kikaptak Dániától, így a magyar válogatott vasárnapi győzelme egyben nyolc közé jutást is érhetett.

középdöntő kézilabda magyar válogatott
Legyőzte Norvégiát a magyar válogatott a junior kézilabda-vb középdöntőjében
Forrás: dvsckezilabda.hu

A Szilágyi Zoltán-Kudor Kitti edzőpáros által felkészített magyar válogatott úgy verte tükörsimám Norvégiát, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne

számolt be a dvsckezilabda.hu.

Hengerelt, aztán kicsit visszavett a magyar válogatott

Az első percekben immáron menetrend szerint jött az izgalom okozta kapkodás, ennek tudható be, hogy majd' négy percet kellett várni az első magyar gólra. Utána viszont beindult a henger, s az első negyedóra végére úgy sikerült lerázni az ellenfelet, hogy igazából nem is játszott kiemelkedően a magyar együttes. A védekezés – mondhatjuk, hogy immáron hagyományosan – nagyon rendben volt, a kapuban ezúttal Imre Szofi húzta le a rolót, így jutottunk el a félidőre a több, mint megnyugtató 18–11-es magyar vezetésig.

Hogy semmi kétely ne maradjon, arról a második játékrész elején gondoskodtak a mieink, hiszen bő két perc alatt lőttek három gólt, norvég válasz nélkül. A hátralevő időben kicsit „csökkentett üzemmódban”, rengeteget hibázva is magabiztosan őrizte előnyét a magyar válogatott. A Norvégia elleni ötgólos győzelem volt a magyarok eddigi legszorosabb meccse a vb-n. Ez a siker azt jelenti, hogy a magyar válogatott már biztosan ott lesz a világbajnokság legjobb nyolc csapata között. A középdöntő második meccsén, a holnapi pihenőnap után, kedden 13.30-kor Dánia lesz majd az ellenfél. 

A tények

Női kézilabda junior világbajnokság, középdöntő, II. csoport

Magyarország–Norvégia 31–26 (18–11)

Szkopje, 180 néző. V: Garcia, Poalantoni (argentinok).

Magyarország:  Imre Sz. – Vártok T. 1., Farkas Júlia 5, Szabó Lili 2, Varga Emília 4 (2), Csíkos 6, Szabó Anna 2. Csere: Csenyánszki 1, Kovács Anikó 3, Horváth F., Kövér 3, Faragó Lea 3 (1), Török F., Panyi, Gém 1. Szövetségi edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások:  4, ill. 8 perc.

Hétméteresek:  4/3, ill. 1/1.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában