Campus Sportfesztivál

2024.07.23. 18:49

Remek hangulat és nagy csaták: az új helyszínen is ezerrel pörög a Campus Sportfesztivál

A hallgatók három sportágban mérték össze a tudásukat az értékes díjakért. Telt házzal zajlik a Campus Sportfesztivál.

Molnár Szilárd

A kosárlabda is népszerű a Campus Sportfesztivál programjában

Forrás: Kiss Annamarie

Az Európai Egyetemi Játékok miatt szokatlan helyszínen, a Böszörményi úti campuson rendezik meg az idei Campus Sportfesztivált. A Debreceni Egyetem az országban egyedülálló módon, az ország egyik legnagyobb hazai könnyűzenei fesztiváljának, a Campus Fesztivál a kísérőprogramjaként rendezi meg a felsőoktatási intézmények hallgatói számára a sportos versengést kedden és szerdán. Az első nap a csoportmeccseké, szerdán pedig a helyosztóké a főszerep.

Fenyves Veronika, Debreceni Egyetem, labdarúgás, kosárlabda, röplabda, Campus Sportfesztivál
Fenyves Veronika, a Campus Sportfesztivál szervezőbizottságának tagjaként gondoskodik a zökkenőmentes lebonyolításról
Forrás: Kiss Annamarie

Nagy elánnal vetették magukat a Campus Sportfesztivál küzdelmeibe a hallgatók

Egyetemi Játékok ide, Egyetemi Játékok oda, rekordlétszámmal pörög a sportfesztivál, ami komoly kihívást jelent a szervezőknek, de keddi ottjártunkkor minden flottul ment. Remek volt a hangulat a Kazánház teraszán, ahol a fiatalok melegítettek be a meccsükre – szigorúan ásványvízzel, hiszen nagy volt a tét, mert a legjobbak igen értékes ajándékokat nyernek. Ennek megfelelően nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a fiatalok, parázs, de sportszerű csatákat láthatott a közönség.

– A Debreceni Egyetemen nagyon fontosnak tartjuk a sportot és ezt a sportfesztivált – ismertette a Haon-nak Fenyves Veronika, a sportfesztivál szervezőbizottságának tagja. – Egyrészt a sporthoz, az egészséges életmódhoz való hozzájárulás miatt, másrészt ez a rendezvény is hozzájárul ahhoz, hogy magyarországi és határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói találkozhassanak, kapcsolatot építhessenek, ápolhassanak. Idén rekordszámú, 1044 jelentkezője volt a sportfesztiválnak Ezúttal is három sportág – 3x3-as kosárlabda, női, férfi kispályás labdarúgás, illetve a röplabda – tehetik próbára tudásukat a hallgatók. Utóbbinál vegyes csapatok is indulhattak, az volt szabály, hogy minimum két hölgynek lennie kell a csapatban. Akkora volt az érdeklődés, hogy hamarabb le kellett zárni a jelentkezést, mert így is a versenyszabályzatba eredetileg betervezett 30-40 csapat helyett nyolcvanöt röplabda, ötvenhat foci, huszonöt férfi kosár és 11 női kosárcsapatunk van – sorolta.

Érdemes volt hajtani

Komoly téttel bírnak a mérkőzések, hiszen az első három helyezett csapat sportszerutalványt kap, de a legjobb játékosok is jutalmazva lesznek. Emellett sportáganként az első 6 – kivéve a női kosárlabdát, mert ott az első 4 –együttes Campus Fesztivál heti bérletet is kap – mondta el Fenyves Veronika, aki azt is megosztotta velünk, mindenki, aki részt vett a sportfesztiválon kedvezményesen – tulajdonképpen egy napijegy áráért – meg tudja venni a heti belépőjét a Campusra.

Fenyves Veronika, Debreceni Egyetem, labdarúgás, kosárlabda, röplabda, Campus Sportfesztivál
Szalontai Dorina Enikő (hátul) a Röpkék nevű csapatával vesz részt a Campus Sportfesztivál röplabda tornáján
Forrás: Kiss Annamarie

Röpkék

A Debreceni Egyetem pénzügy és számvitel szakán végzős Szalontai Dorina Enikő csapattársaival a következő mérkőzésre pihent rá egy padon, amikor megszólítottuk. Dorina elmondta, a nyári szakmai gyakorlat menetét remekül megtöri a sportfesztivál, mert szükségük van a kikapcsolódásra. – Nyár van, élvezzük, hogy fiatalok vagyunk. A csapatunk neve Röpkék, eddig nem vagyunk rosszak, akár még egy szép eredmény is kijöhet a végén. Bevallom, a hangulat mellett az sem másodlagos, hogy résztvevőként kedvezményesen kapunk – ha netán pedig jól is szereplünk, akkor meg egyenesen ingyen – Campus bérletet, ami plusz motivációt ad számunkra – fogalmazott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában