Kézilabda

2024.07.14. 17:30

Megvan az új csapatkapitány

István Péter szerint a nyáron szerződtetett játékosokkal acélosabbá válik a Debreceni Egyetem alakulata, így reálisnak tartja az előrelépést.

Haon.hu

István Péter a DEAC új csapatkapitánya

Forrás: DEAC-archív

Hornyák Zoltán visszavonulása miatt új csapatkapitánya lesz a DEAC kézilabdacsapatának, jelentette be a klub honlapja. A szakmai stáb úgy döntött, hogy ezt a fontos pozíciót István Péter fogja betölteni. A rutinos beállós 2019 óta erősíti együttesünket, az előző idényben az NB I/B.-ben 129 találatot szerzett, ezzel a házi góllövőlistán Pethő Ákos és Illés Tamás mögött a harmadik helyen végzett. – Amikor Hornyák Zoli egy sérülés miatt hosszabb ideig nem léphetett pályára, akkor már voltam csapatkapitány. Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy a szakmai stáb bizalmat szavazott nekem, óriási megtiszteltetésnek tartom ezt – mondta István Péter.

Fontos peroiódus

A gárdánál a héten megkezdődött a nyolc hétig tartó alapozási időszak. A tapasztalt húzóembernek a legutóbbi szezon hajrájában megsérült a térde, így a tréningek mellett gyógytornászhoz is járnia kell. – A gyógytornászom szerint óvatosan mindent csinálhatok. Olykor még vannak kisebb fájdalmaim, de abban bízom, hogy a bajnokság kezdetére tökéletes állapotban leszek. Sok sportolóhoz hasonlóan nekem sem a szívem csücske a felkészülés, ám tisztában vagyok azzal, hogy fontos periódus ez, mivel most rakhatjuk le egy eredményes év alapjait – mutatott rá István Péter.
Mándi Norbert vezetőedző az első edzésen elárulta, az első hat közé jutás a cél.
– Nem gondolom irreálisnak ezt, hiszen jól sikerültek az igazolásaink. Persze azt nem szabad elfelejteni, hogy viszonylag nagy átalakulás volt a keretben, így időigényes folyamat lehet, amíg teljesen összeérünk.

Idén a tizedik helyen zártunk az NB I/B-ben, ami kisebb csalódás volt, bár a rengeteg sérülés eléggé befolyásolta a teljesítményünket és az eredményeinket.

Reményeim szerint ezúttal jóval kevesebb ilyen jellegű problémánk lesz. A hírek szerint az ellenfeleink sem tétlenkednek, mindenhol igyekeznek erősíteni, ezért még magasabb színvonalú bajnokságban kell majd helytállnunk – zárta mondandóját István Péter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában