Kosárlabda

2024.08.21. 12:14

3x3 Debrecen: Hamarosan ismét pattoghat a labda a főtéren

Újra izgalmas csaták következnek! A karneváli hetet követően kilenc napon át a 3x3-as kosarasoké lesz a főszerep a Nagytemplom előtt.

Haon.hu

Mint már arról a hétfői lapszámunkban olvashattak, augusztus 24. és szeptember 1. között ismét 3x3-as világversenyeket rendeznek Debrecen főterén. 

3x3 Debrecen
3x3 Debrecen: A cívisvárosi születésű Szabó Zitát is láthatjuk majd
Forrás: Napló-archív
  • Az első két napon női meccseket tekinthetjük meg, amelyek azért ígérkeznek kimondottan izgalmasnak, mivel ez lesz a Women’s Series sorozat utolsó állomása. 
  • Aztán öt napon keresztül 20-20 női és férfi csapat küzdhet meg egymással az érmekért, mint arra a szervezők felhívták a figyelmet, az utóbbi négyesben szerepet kap majd a DEAC Kosárlabda Akadémia kiválósága, Varga Ferenc is. Nem túlzás kijelenteni, hogy a versenyen a jövő nagy sztárjai szerepelnek majd, melynek ékes bizonyítéka, hogy a 2015-ös debreceni rendezvényen az amerikai csapatban szerepelt Payton Pritchard és PJ. Washington is, akik nemrégiben az NBA nagydöntőjében nézhettek farkasszemet egymással. 
  • A tornát az utolsó két napban a férfi profi együtteseket felvonultató World Tour Masters zárja, melyen több párizsi olimpikon mellett a magyar válogatottat is láthatjuk majd az ingyenes eseményen.

Az olimpia után jön ismét a 3x3 Debrecenbe

Az idei olimpiai játékokon volt az első lehetőség arra, hogy a 3x3-as kosárlabdát élő közönség előtt szerepeljen, amely izgalmas légkört teremtett, és új mércét állított fel a városi sportok számára világszerte. A Place de la Concorde helyszínen naponta 4000 fős, telt házas közönség gyűlt össze. Ez a példátlan érdeklődés hangsúlyozta a sportág gyorsan növekvő népszerűségét és kivételes szórakoztatási értékét. – A párizsi szurkolók jelenléte rávilágított a 3×3-as kosárlabda hihetetlen lehetőségeire – mondta Andreas Zagklis, a FIBA főtitkára a fiba3x3.com-nak, majd így folytatta: 

A jövőre tekintve arra törekszünk, hogy tovább építsünk erre a sikerre, bővítsük a játék elérhetőségét világszerte, és ezzel új és még több közönséget vonzzunk rendezvényeinkre. A helyszínen tapasztalható izgalom és energia a 3×3 egyedi vonzerejének egyértelmű bizonyítéka volt. Érdeklődéssel várjuk azokat az innovatív ötleteket, amelyek segítik a folyamatos növekedést a 2028-as Los Angeles-i olimpián is

– vélekedett a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség fő embere.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában