Kézilabda

2024.08.07. 16:24

A DVSC egykori kézise Hajdúnánásra teszi át székhelyét

Siska Pálma az edzői pályán is elindul. Az NB I./B-s együttes edzői székében Skaliczki Lászlót Kocsis Csaba váltja.

Tóth Huba Elemér

Siska Pálma több éven keresztül erősítette a DVSC kézicsapatát

Forrás: NS-archív

A DVSC kézilabdacsapatában 176 tétmérkőzést játszó, 530 gólt lövő Siska Pálma a következő idényben a Hajdúnánás NB I./B-ben szereplő együttesét erősíti majd, tájékozódhatunk a klub Facebook-oldalának közleményéből. A balátlövő Debrecenben született és nevelkedett, a Lokiban járta végig a korosztályos lépcsőfokokat, továbbá a piros-fehéreknél mutatkozott be az első osztályban is. Aztán a több játéklehetőség reményében Nyíradonyba, majd Kecskemétre igazolt. Ezután öt szezonon át az NB I.-es Kisvárda színeiben lépett pályára, ahonnan most visszatér Hajdú-Bihar vármegyébe. Siska Pálma szeretné az élsport utáni életét is építeni, így a játék mellett edzőként is kipróbálja magát, a Hajdúnánás U12-es csapatát fogja irányítani.

DVSC kézi, Siska Pálma
Siska Pálma tavaly még Kisvárdán játszott
Forrás: NS-archív

Átlövő és beálló is érkezett a Hajdúnánáshoz

A Hajdúnánás Weigert Enikő személyében egy másik játékos érkezését is bejelentette, olvasható a klub Facebook-oldalán. A 19 éves játékos tíz éve kézilabdázik, Gyomaendrődön pallérozódott, majd a Békéscsabai Előre NKSE utánpótlás-csapataiban kapott lehetőséget. Az első években inkább szélsőként volt bevethető, de immáron átlövőként igyekszik szórni a gólokat.

A friss igazolás mivel felvételt nyert a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karára, így emiatt igazolt Hajdúnánásra. – Bízom benne, hogy mihamarabb be tudok illeszkedni, tovább tudok fejlődni és játékommal hozzájárulhatok a csapat sikeres szerepléséhez – fogalmazott Weigert Enikő.

A 18 esztendős beálló, Koroknai Dorka korábban már erősítette a Hajdúnánást, örömmel tért vissza az alakulathoz. – Balmazújvárosban ismerkedtem meg a kézilabda alapjaival. A későbbiekben Hajdúnánásra igazoltam és innen a váci csapat felé vettem az irányt a fejlődés szempontjából. Örülök, hogy visszatérhetek. Igaz, hogy a korábbi ittlétem nem volt hosszú időszak, de pozitív emlékekkel lépek majd be a csarnokba. Az eddigi szezonokban pályára léphettem serdülő és ifjúsági elsős osztályban, illetve az NBII.-es felnőtt mezőnyben is. Az új idényben izgatottan várom a kihívásokat. Első számú célom, hogy minél többet fejlődjek, és a lehető legjobban segítsem a csapatot – tette hozzá a fiatal sportoló.

A vezetőedző személye is változik

Az előző idényben a magyar férfi kézilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya, Skaliczki László irányította a Hajdúnánás női együttesét. Az országosan is ismert tréner az mksz.hu-nak adott interjúban elmondta, hogy mindig olyan csapatnál segített, ahol valami nehézség támadt vagy a bennmaradás volt a tét. – Inspiráló és érdekes közegbe jöttem, széles az utánpótlásbázis, a serdülő és az ificsapat is az első osztályban játszik, a férfiak is igyekeznek. Az edzők tehetségesek és kiváló habitusú emberek, ha igénylik, szívesen segítek nekik. De elsősorban arra szerződtem, hogy a felnőttcsapatnál megteremtsem a lehetőséget a bennmaradásra – fogalmazott márciusban. 

A Hajdúnánásnak összejött a célja, így a 2024/2025-ös szezonban ismét az NB I./B-ben szerepelhet. Azonban Skaliczki Lászlót Kocsis Csaba váltja a kispadon.

– 38 évesen, családos ember lévén terveimben szerepelt, hogy tapasztalatot szerezzek a női szakágban, mivel néhány év múlva szeretném azokat átadni kislányomnak. Őszintén szólva ezt későbbre terveztem, azonban ha már ilyen korán így alakult, szeretném a lehető legtöbbet kihozni a lányokból és a csapat lehetőségeihez mérten a lehető legelőrébb végezni. Az edzői pályafutásom első részében az utánpótlásban dolgoztam, ahol minden korosztályban megismerhettem az adott életkorhoz kapcsolódó sajátosságokat. 

A felnőtt mezőnyben kicsivel több mint 3 évig irányítottam az ózdi másodosztályú férfi csapatot, amely után döntöttünk a közös munkáról Oláh Sándor elnök úrral. Mivel eddig nem volt szerencsém a női kézilabdában tevékenykedni, rengeteg újdonságra és érdekes kihívásra számítok az új csapatomnál

– mutatkozott be a Hajdúnánás női felnőtt alakulatának újdonsült mestere. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában