Eötvös Kupa

2024.08.20. 09:20

Tizenhat ország játékosai az idei Eötvös Kupán

Hajdúnánás immár tizenegyedszer volt kiváló házigazdája Kelet-Európa egyik legnagyobb röplabda utánpótlás eseményének. Egyben emlékverseny is volt az Eötvös Kupa.

Haon.hu

Az Eötvös Kupa mix kategóriájának dobogósai

Forrás: DSZC-Eötvös DSE

Hajdú-Bihar vármegye egyik legnagyobb nemzetközi hatókörű sportrendezvénye, az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna múlt vasárnap a strandröplabdával kezdődött. Hajdúnánás immár tizenegyedszer volt kiváló házigazdája Kelet-Európa egyik legnagyobb röplabda utánpótlás eseményének. Ismét emelkedett a tornán résztvevő országok száma, hiszen először szerepelt a versenyen angolai játékos, így a torna történetében eddig 5 földrész 63 országából voltak résztvevők. Vasárnap a női és a leány kategóriákat rendezték, hétfőn a férfiak, a fiúk és a vegyes párosok küzdöttek a minél jobb helyezésekért. A soknemzetiségű mezőnyben számos hazai egyesület is képviseltette magát.

Eötvös Kupa, Hajdúnánás, Tóth Kinga Emlékverseny, strandröplabda
Az Eötvös Kupa felnőtt női kategóriájának dobogósai
Forrás: DSZC-Eötvös DSE

Egyben emlékverseny is volt az Eötvös Kupa

A strandröplabda Eötvös Kupát Tóth Kinga Emlékversenyként is rendezték, az egyesület másfél éve elhunyt tagjának a tiszteletére. A díjátadáson részt vett Rónai Angelika, Tóth Kinga édesanyja, valamint Nagyné Legény Ildikó, Hajdúnánás alpolgármestere. A verseny felnőtt női kategóriájában Eötvös DSE siker született. A tavalyi címvédők, Berza Fanni és Pálfi Kitti ugyan botlottak egyet a csoportmérkőzések során, de aztán hibátlan teljesítmény nyújtva győztek. A második helyet Kispeti Anna, a Vasas játékosa és Magyar Fruzsina, a Strandsport SE strandröplabdása szerezték meg. A bronzérmek Rahmani Amira és Hamouche Malak-Aya jóvoltából az afrikai földrészre kerülnek, az Algéria Röplabda Szövetség jelenlévő főtitkárának, Mohand Tamadartazának nagy örömére.

Eötvös Kupa, Hajdúnánás, Tóth Kinga Emlékverseny, strandröplabda
Az Eötvös Kupa női U20-as  kategóriájának dobogósai
Forrás: DSZC-Eötvös DSE

Az U20-as leány kategóriában erős mezőny jött össze, több végső győzelemre esélyes a 8 közé sem tudott bejutni. Végül a felnőttben már ezüstérmet szerző Kispeti Anna és Magyar Fruzsina aranyérmekkel is gazdagították gyűjteményeiket, megelőzve Kerek Zsuzsannát, Kóris Alma Napsugárt, valamint Dóka Vivient és Végh Kittit.

Eötvös Kupa, Hajdúnánás, Tóth Kinga Emlékverseny, strandröplabda
Az Eötvös Kupa női U16-as kategóriájának dobogósai
Forrás: DSZC-Eötvös DSE

Gravírozott kupák

A szervezők minden résztvevőnek idén is ajándékcsomaggal kedveskedtek, emellett Hajdúnánás önkormányzata minden kategória győzteseinek egy-egy helyi termékeket tartalmazó ajándékcsomagot ajánlott fel, Rónai Angelika pedig a győzteseknek gravíroztatott a kupák mellé egy-egy üvegserleget. Az U18-asoknál a legtöbb ajándékot Dobi Fanni és Rózsa Viktória vehették át. Az ezüstérmek Guth Eszter és Szalai Kitti jóvoltából Szolnokra kerültek, míg Garda Viktória és Kiss Petra ”gondoskodtak” arról, hogy ebben a kategóriában is legyen az Eötvös DSE-nek érmese. 

Eötvös Kupa, Hajdúnánás, Tóth Kinga Emlékverseny, strandröplabda
Az Eötvös Kupa női U16-os kategóriájának dobogósai
Forrás: DSZC-Eötvös DSE

Az U16-as lányok versenyében Dobi Fanni és Rózsa Viktória duplázni tudtak, az U18 után az U16-as kategória elsőségét is megszerezték. Itt szép kunhegyesi siker született, hiszen a képzeletbeli dobogó második helyére is klubtársaik állhattak volna, Hajdu Hanna és Mercz Virág személyében. A bronzérmeket Solti Nóra és Solti Zsófia vehették át.

A legnagyobb korcsoporthoz hasonlóan a legkisebben is hazai siker született. Barta Nóra és Udvarhelyi Gréta végig figyelmesen játszottak, végül több szoros mérkőzés megnyerése után az élen végeztek. Moravecz Blanka és Veress Petra vitték haza az ezüstérmeket, míg a bronzérmek Apostol Liza és Simai Nóra nyakaiba kerültek.

Eötvös Kupa, Hajdúnánás, Tóth Kinga Emlékverseny, strandröplabda
Az Eötvös Kupa női U14-es kategóriájának dobogósai
Forrás: DSZC-Eötvös DSE

Szépen csillogó ezüst

A férfi felnőtt mezőnyében sok magas színvonalú, mozgalmas mérkőzés döntötte el az érmek sorsát. Végül a Dunakanyar SE sportolói, Dóczi Attila és Munkácsi Levente szó szerint a többiek fölé nőttek és veretlenül győztek. A második helyet Juhász József és Tanyi Levente szerezték meg. A bronzérmeket Dobovics Gergely és Pejtsik Botond, a MEAFC sportolói vehették át.

Eötvös Kupa, Hajdúnánás, Tóth Kinga Emlékverseny, strandröplabda
Az Eötvös Kupa felnőtt férfi kategóriájának dobogósai
Forrás: DSZC-Eötvös DSE

Az U18-as fiúknál Pisák Péter és Vona Gábor utasították maguk mögé a mezőnyt. Az ezüstérmeket Józsa Levente és Tóth Botond, míg a bronzérmeket Kusnyír Péter Tamás és Miló Roland vihették haza. 

Eötvös Kupa, Hajdúnánás, Tóth Kinga Emlékverseny, strandröplabda
Az Eötvös Kupa fiú U18-as kategóriájának dobogósai
Forrás: DSZC-Eötvös DSE

A mix kategóriában aradi győzelem született, Iuhasz Zita és Murvai Aaron nagy csaták után lettek kupagyőztesek. Nagy Diána Flóra és Puskás Kristóf szépen csillogó ezüstérmeket nyertek az Eötvös DSE színeiben, míg Horváth Eszter és Bacsó Máté a harmadik helyen zártak – áll a DSZC Eötvös DSE hírlevelében.
Szerdán kezdődik a terem Eötvös Kupa, amely majd péntek délután zárul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában