Edzőváltás?

14 órája

Viszlát, Máté Csaba? Ő lehet az új edző?

A DVSC rendkívül rosszul kezdte az új időszakot a tréner érkezésével. Máté Csabának megköszönhetik a munkát?

Haon.hu

A DVSC borzasztóan kezdte Máté Csaba regnálását. A Békéscsaba elleni MK-sikert követően csak vereségek szerepelnek a statisztikában, valljuk be, ez nem hangzik túl jól. Egyes értesülések szerint hétfőn születhet arról döntés, hogy a tréner maradhat-e a posztján, ugyanis ekkor értékeli ki a helyzetet a debreceni klub vezetősége. Több szakember neve egyébként máris ott van a „virtuális” kalapban, de nézzük, kik jöhetnek képbe, amennyiben valóban lesz edzőváltás Debrecenben. 

Máté Csaba, DVSC, Loki, Feczkó Tamás
Máté Csaba után Feczkó Tamás ülhet a Loki padjára? 
Forrás: NS-archív

Máté Csaba: Tényleg ennyi volt a közös munka? 

Az esetleges új vezetőedző-jelöltek egyike Feczkó Tamás, aki jelen volt a Vasutas Pakselleni meccsén. Érdekesség, hogy Máté Csaba is járt a Debreceni VSC mérkőzésein, amikor még nem ő volt a Loki trénere. Feczkó Tamásnak egyébként nincs most vezetőedzői megbízatása, legutóbb Kisvárdán dolgozott ilyen pozícióban a szakember. A vezetőedző dolgozott már Hajdú-Bihar vármegyében, amikor a Balmazújváros trénere volt. Ezt követően járt az MTK, a DVTK és többek között a Kisvárda élén is. Apropó Kisvárda, a szakember az utóbbi hetekben kapott megbízatást a szabolcsi klubnál, ezért is lenne bonyolult az „ügy”. Feczkó Tamás korábban a várdaiaknál kevesebb mint egy esztendő után távozott, miután megromlott a kapcsolata a játékosaival, így nem valószínű, hogy szívesen leülne a feszültségektől nem mentes DVSC kispadjára. 

Csak játsszunk el a gondolattal… 

Amikor Szrdjan Blagojevics távozott a DVSC éléről – ugyanúgy, mint a szerb mester érkezése előtt – Dombi Tibor ugrott be a vezetőedzői pozícióba. Azt tudni kell, hogy információink szerint egyelőre nem rendelkezik a debreceni élő legenda a megfelelő papírokkal ahhoz, hogy teljes értékű vezetőedző legyen. 

Érdekes lenne eljátszani a gondolattal, hogyha ismét a „Bombázó” lenne a Debreceni VSC trénere. Arról nem is beszélve, hogy a múltban többször is előfordult, hogy Herczeg András is megmentette a cívisvárosi klubot. 

Utóbbinak kevés realitás alapja van, de a futballban nincs lehetetlen. Egy plusz érdekesség a végére: több hajdúsági drukker is felszólalt, szeretnék viszontlátni a klubnál Szrdjan Blagojevics vezetőedzőt, aki egyébként szintén „szabadügynök”. A KTE korábbi tréneréről, Szabó Istvánról nem is beszélve… 

mate-csaba-dvsc-loki-labdarugas-feczko-tamas
Ismét Dombi Tibor lehet a megoldás? 
Forrás: Napló-archív

Az eredménysort látva nem lenne meglepő, ha menesztenék a trénert, de valljuk be, ez talán mégis korai lenne. Ahogyan azt mindig hangsúlyozzuk: az információ csupán pletyka, minden esetben a klub bejelentése adhat hivatalos tájékoztatást. 

Az NB I. állása: 

1. Ferencvárosi TC    8    7    –    1    15–5    21 

2. Puskás Akadémia    9    7    –    2    16–8    21 

3. Paksi FC    9    6    1    2    20–12    19 

4. MTK Budapest    9    6    –    3    15–9    18 

5. Újpest FC    10    5    2    3    15–7    17 

6. Diósgyőri VTK    10    4    3    3    9–10    15 

7. ETO FC Győr    9    3    2    4    10–12    11 

8. Nyíregyháza Spartacus    10    3    1    6    13–19    10 

9. Fehérvár FC    10    2    3    5    11–19    9 

10. Zalaegerszegi TE    9    2    1    6    10–15    7 

11. Debreceni VSC    9    2    1    6    11–18    7 

12. Kecskeméti TE    10    1    2    7    6–17    5

Az biztos, hogy sok ideje nincs felkészülni a következő meccsre a DVSC-nek, hiszen szombaton hatalmas rangadó vár a debreceniekre: a Fehérvárhoz látogat a Vasutas. 

Az előző forduló eredményei: 

10. forduló

Október 19., szombat

DVSC–Paksi FC 0–5

DVTK–MTK Budapest 0–2

Újpest FC–Nyíregyháza Spartacus FC 1–0

Október 20., vasárnap

Kecskeméti TE–Puskás Akadémia FC 0–3 

Zalaegerszegi TE FC–ETO FC Győr 1–2 

Ferencvárosi TC–Fehérvár FC 2–0 

A következő forduló párosításai: 

11. forduló

Október 25–27.

Nyíregyháza Spartacus FC–ZTE FC

Fehérvár FC–DVSC

Paksi FC–Kecskeméti TE

Puskás Akadémia–DVTK

MTK Budapest–Újpest FC

ETO FC Győr–Ferencvárosi TC

 

 

A legutóbbi DVSC-meccs: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában