Hirdetés

2024.07.16. 12:03

6 tipp, ami segít mindig rendet tartani a fürdőszobában

A fürdőszoba rendben tartása sokszor kihívást jelenthet, hiszen ez az a helyiség, ahol a napunk kezdődik és végződik: itt készülődünk reggel és itt lazítunk egy hosszú nap után. A funkcióit azonban elsősorban akkor tudja betölteni, ha mindig tiszta és rendezett, hiszen így ad kényelmes, nyugodt környezetet ahhoz, hogy hatékonyan végezhessük el a napi rutinunkat.

PR cikk

Forrás: 123rf.com

De mégis hogyan tudjuk fenntartani a kívánt rendet? Most hat tippet adunk ehhez.

Minimalizmus

Az egyik legjobb dolog, amit tehetünk, hogy a minimalizmus elveit alkalmazzuk: így a helyiség nem lesz túlzsúfolt és valóban csak azok a bútorok, kiegészítők és termékek kapnak benne helyet, amiket használunk. Ennek jegyében időnként érdemes átvizsgálni a fürdőszoba szekrények tartalmát, és eltávolítani azokat a dolgokat, amik már lejártak vagy amik már régóta csak porfogók, legyen az egy viseletes törölköző vagy beszáradt sebkezelő gél.

Ez lehetőséget ad arra, hogy helyet szabadítsunk fel, és megszabaduljunk a felesleges holmiktól, amelyek megnehezítik a rend fenntartását. És ez még nem minden: a minimalizmus hozzájárul a fürdőszoba letisztult és rendezett megjelenéséhez is.

Logikus rendszerezés

A szelektálással tehát helyet szabadítunk fel, de emellett a higiéniai kockázatokat is minimalizálhatjuk. Ezt egészíti ki remekül a rendszerezés. Ennek során érdemes kategóriák szerint csoportosítani a termékeket, például külön tárolni a napi használatban lévő kozmetikumokat, a ritkábban használt termékeket és az elsősegélynyújtáshoz szükséges eszközöket. Ez nagyban megkönnyíti a mindennapi használatot és a fürdőszoba rendben tartását.

Falra szerelhető tárolók

A falra szerelhető polcok és tárolók nagyszerű megoldást nyújtanak a fürdőszobaszekrények tehermentesítésére és a rendszerezésre, ráadásul jól is mutatnak, ha a megfelelő dolgokat pakoljuk rájuk. Tehetünk ide zöld növényeket, amelyek feldobják a fürdőszoba hangulatát, gyertyákat vagy szép, színes fürdősókat, amiket a lazításhoz használunk. Emellett az ilyen tárolóknak köszönhetően a fürdőszoba is rendezettebbnek tűnik, miközben nem veszünk el belőle értékes alapterületet.

Rendszerező kosarak használata

Ha még letisztultabbá tennénk a polcos megoldást, akkor célszerű beszerezni néhány rendszerező kosarat és tárolót. De a különböző méretű és formájú kosarak segítségével könnyedén rendben tarthatjuk a fürdőszoba szekrények tartalmát is. Például külön kosárban tarthatjuk a hajápolási termékeket, egy másikban pedig a tisztálkodószereket. Így minden terméknek meglesz a saját helye, és mindig könnyen megtalálhatjuk, amit keresünk. Ezen kívül, a kosarak azt is megakadályozzák, hogy a kisebb tárgyak szanaszét guruljanak a szekrényben.

Multifunkcionális bútorok

Használjunk olyan bútorokat, amelyek többféle célt is szolgálnak, ilyenek például a tükrös szekrények, amelynek belsejében polcok is találhatók. Így helyet takaríthatunk meg, miközben praktikus megoldásokat alkalmazunk. Emellett a zárt tárolók megakadályozzák, hogy a tárgyak szem előtt legyenek, így a fürdőszoba mindig rendezettnek tűnik.

Rendszeres takarítás

Napi szinten szánjunk néhány percet a fürdőszoba tisztán tartására. Töröljük le a mosdókagylót, törölgessük át a tükröket, és pakoljunk el mindent a helyére! Ezzel elkerülhetjük, hogy eluralkodjon a helyiségen a rendetlenség, ráadásul mindig friss, tiszta környezetben kezdhetjük, illetve zárhatjuk a napot. Meglátjuk majd, hogy ez mennyire sokat jelent a mentális jóllét szempontjából is, hiszen egy kaotikus otthonban a gondolataink, érzelmeink is inkább a káosz felé hajlanak majd.

A rendszeres takarítás ráadásul nemcsak a higiénia fenntartásában segít, hanem abban is, hogy a fürdőszoba mindig rendezettnek és ápoltnak tűnjön – ez különösen jól jöhet, ha gyakran fogadunk vendégeket. Hetente egyszer pedig érdemes alaposabban is kitakarítani a fürdőszobát, beleértve a zuhanyzót, a csempéket és a padlót is.

Ezen egyszerű tippek betartásával könnyedén rendet tarthatunk a fürdőszobában, és tiszta, rendes környezetet élvezhetünk nap mint nap. Természetesen könnyebb dolgunk van, ha már a fürdőszobánk kialakítása során is ezeket az elveket tartjuk – vagy tartottuk – szem előtt, de a listában akadnak olyan tanácsok is, amiket bármilyen fürdőben bevethetünk. Tegyünk egy próbát, hogy igazán nyugodt, stresszmentes környezetet teremthessünk meg, ahol mindig jól érezhetjük magunkat.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában