Hirdetés

2024.07.16. 12:36

Logisztikai munkakörben próbálnád ki magad? Ezek a lehetőségek várnak rád Mezőkövesden és környékén!

A logisztikán belül számtalan lehetőség adódhat az elhelyezkedésre, kezdve a raktáros munkaköröktől, egészen a szállítmányozáshoz kötődő pozíciókig. Következzen egy kis összeállítás azon opciókból, amelyek Mezőkövesd és a környékbeli városok álláskínálataiban is időről időre felbukkannak!

PR cikk

Forrás: Freepik.com

Raktáros-targoncavezető

A logisztikai munkalehetőségek egy meglehetősen nagy szeletét a különböző raktárosi pozíciók adják országszerte. Nincs ez másként Mezőkövesden és környékén sem, ahol gyakran lehet találkozni raktáros állással, többek között a régió álláspiacára specializálódott mezokovesdallas.hu felületén is.

A pozíciót nem ritkán raktáros-targoncavezető címszó alatt hirdetik a munkáltatók, amely hirdetések esetében természetesen alapvető elvárás a targoncás jogosítvány megléte. Persze ez nem meglepő, hisz a raktárosok egyik alapvető feladata az anyagmozgatás, ami bizonyos áruk és termékek esetében megoldhatatlan targonca nélkül.

Ezenkívül a raktárosoknak kiterjedt felelősségeik vannak a készletkezelésre vonatkozóan is. Ennek értelmében dokumentálják a készletmozgásokat, nyomon követik a készletszinteket és tevékeny szerepet vállalnak a leltározásban. Alapvető feladatuk továbbá a beérkező áruk lepakolása és a kimenők összekészítése, továbbá az általános raktári rend fenntartása is.

A pozíció kapcsán a munkáltatók így sok esetben nem csak targoncás jogosítványt, hanem középfokú végzettséget, felhasználói szintű számítógépes ismereteket, nagyfokú precizitást, pontosságot és szabálykövető magatartást is elvárnak a jelöltektől.

Beszerző

A beszerzőkre szintén kiemelten fontos feladatok hárulnak a logisztikán belül, így ezen pozíció betöltői is keresettek. A beszerzők azok, akik a gyártáshoz és értékesítéshez szükséges termékeket, illetve alapanyagok rendelkezésre állását biztosítják. Munkájuk során kiemelt szempont, hogy költséghatékonyan járjanak el, így a piackutatás és a szállítói ajánlatok felmérése és versenyeztetése egy kiemelten fontos felelősségük.

Felkeresik a potenciális beszállítókat, ajánlatot kérnek tőlük, tárgyalásokat bonyolítanak le, majd a kiválasztott szállítóval megegyeznek és szerződést kötnek. Feladatuk, hogy a megfelelő időpontban lehívják a rendeléseket és gondoskodjanak a készletek folyamatos elérhetőségéről.

A pozíció felelősségteljességéből adódóan gyakran felsőfokú gazdasági/kereskedelmi végzettséget, illetve tárgyalóképes idegennyelv-tudást is megkövetel a pályázóktól. Emellett a tárgyalástechnikára és a szervezési, időgazdálkodási készségekre is fontos szempontként tekintenek a munkaadók.

Ellátásilánc-menedzser

A sokéves tapasztalattal rendelkező munkavállalók előtt akár ellátásilánc-menedzser pozíciók is megnyílhatnak a régióban. A munkakör felelősségi köre meglehetősen kiterjedt, ami tervezési/stratégiai, beszerzői, kapcsolattartói és elemzői feladatokat egyaránt magában foglal. A munkakör betöltői ily módon felelősek az ellátási láncok stratégiájának kialakításáért, a logisztikai folyamatok nyomon követéséért, a beszállítókkal és egyéb partnerekkel való kapcsolattartásért, továbbá a költséghatékony megoldások implementálásáért.

Az ilyesfajta állások esélyes megpályázásához a felsőfokú végzettségen és logisztikai területen szerzett releváns tapasztalatokon túl, kiemelkedő szakmai nyelvtudásra, illetve az MS Office programok és jellemzően az SAP használatában szerzett nagyfokú jártasságra is szükség van. Ami pedig a személyes kvalitásokat illeti, a stratégiai gondolkodás, az analitikus gondolkodásmód, valamint a kiváló szervező- és kommunikációs képesség is megjelenhet az elvárások listájában.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában