Karneváli lánykérés

2024.08.21. 18:04

Lánykérés a debreceni karneválon: a Maldív-szigeteken töltené a nászútját a jegyespár

Az augusztus 20-i felvonuláson kérték meg az egyik tánccsoport felkészítő tanárának a kezét. A Haon a menyasszonnyal beszélt telefonon a megismerkedésükről, a lánykérésről és az ifjú pár jövőbeli terveiről.

Kosztin Éva

Zilahy Vanda és Varga Áron kedd este már jegyespárként pózolt

Forrás: Facebook/Zilahy Vanda-archív

A Debreceni Virágkarnevál lánykérésben idén sem maradt le: míg tavaly a Nagytemplom előtt tette fel a nagy kérdést egy fiatal férfi a menetben táncoló szerelmének, a keddi felvonuláson az Egyetem sugárúton Zilahy Vandának, a debreceni Feeling Mazsorett és Táncegyesület egyik felkészítő tanárának kérte meg a kezét Varga Áron, a párja.

lánykérés, debreceni virágkarnevál, karnevál, menyasszony, zilahy vanda
A Campus Fesztiválon találkoztak először
Forrás: Facebook/Zilahy Vanda-archív

– Két évvel ezelőtt a Campus Fesztiválon találkoztunk először. A legjobb barátnőm mutatott be minket egymásnak: mindketten éppen nehéz időszakon mentünk keresztül, és úgy volt vele, hogy hátha lesz belőle valami – idézte fel Zilahy Vanda. Hamar kiderült, hogy a barátnő nem tévedett, és még aznap egy szíveket erőteljesen megdobogtató romantikus sztorival indult Vanda és Áron kapcsolata.

Pont akkor volt az az óriási vihar, de Áronnak még nem volt napijegye, ezért beálltunk a pénztárba. Szinte azonnal ránk szakadt az egész jegykiadó pult, és egy hatalmas lemez pont rám esett volna, ha Áron nem lép közbe és nem tartja meg

 – osztotta meg az újdonsült menyasszony. Mint elmondta, az est további részében már nem volt szükség további hőstettekre, egész éjjel egy bódéban ültek kettesben és beszélgettek. Még a Campuson számot cseréltek, és Vandának egyáltalán nem kellett napokig várni, hogy megcsörrenjen a telefonja. – Miután elköszöntünk egymástól, Áron azonnal írt messengeren, másnap reggel pedig már hívott is. Az első randink sem volt éppen mindennapi, a házfelújításuknál segítettem az udvart rendezni – tudtuk meg.

Nem számított a lánykérésre

Vanda elmondta, már nagyon régóta várt az eljegyzésre, de nem akarta erőltetni, azt szerette volna, hogy szívből jöjjön, amikor Áron elérkezettnek látja az idejét.  

Semmit sem sejtettem abból, hogy augusztus 20-án felteszi nekem a kérdést. Pedig utólag visszagondolva sok volt az árulkodó jel, de annyira a tánccsoporttal voltam elfoglalva, hogy meg se fordult a fejemben, mire készül. Többek között nagyon furcsa volt, hogy az egész családomat ott láttam a tribünnél, holott úgy volt, csak este jönnek

 – avatott be Vanda, akinél arról is érdeklődtünk, mire gondolt, amikor a párja megkérdezte, feleségül megy-e hozzá.

lánykérés, debreceni virágkarnevál, karnevál, menyasszony, zilahy vanda
A karneváli lánykéréssel teljesült Vanda álma
Forrás: Facebook/Zilahy Vanda-archív

– Nem is fogtam fel először, igazán csak este tudatosult bennem, hogy mi történt. Ez volt egyébként az álmom, hogy a Debreceni Virágkarneválon kérjék meg a kezemet. 3 éves korom óta táncolok, 8 éves korom óra részt veszek a felvonuláson. A tavalyi karneváli lánykérést látva arra gondoltam, hogy ez mennyire romantikus és Áronnak is mondtam, hogy ennek én is nagyon örülnék – fűzte hozzá. Vanda beszámolója szerint Áron a kezébe is vette a dolgok irányítását: 

miután titokban elkérte a szüleitől a lányt, Takács-Pántya Barbarával, a Feeling Mazsorett és Táncegyesület vezetőjével is hetekig szervezkedett, hogy beépülhessen a magánakciója a felvonulás műsorába.

Mikor lesz az esküvő?

– Egyelőre még inkább csak ünnepelünk. Halványabb elképzelések már vannak, de még nincs meg a pontos dátum és a helyszín. Jövőre szeretnénk azért megtartani az esküvőt, és lehetőleg egy őszi napot választunk majd. Szerintünk éppen akkor ideális az idő: még meleg van, de azért nem annyira, hogy megpusztuljon a vendégsereg. A helyszínt illetően kicsit eltérő véleményen vagyunk, Áron jobban szeretne egy vidéki stílusú lagzit a szűk családi körrel, én egy picit nagyobban gondolkodok, jó lenne a barátokat is meghívni, de ezt még ráérünk eldönteni – adta le a Vanda az esküvőszervezési helyzetjelentést. Biztosított, a nászúttal kapcsolatban nagy közöttük az összhang. Vanda szerint a Maldív-szigeteket mindketten jó ötletnek tartják, de úgy gondolja, igazából mindegy, hova mennek, a lényeg, hogy tengerpart legyen.

A jegyespárnak végül gördülékeny esküvőszervezést kívántunk és abban maradtunk, legkésőbb egy év múlva újra jelentkezünk, hogy megnézzük, hogyan haladnak.

A 2024-es Debreceni Virágkarneválról ebben a cikkben írtunk:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában