Turizmus

2024.07.21. 10:02

Összeszedték a legnagyobb magyar fürdőcégeket, hajdú-bihariak is vannak a top 10-ben

A Termál Online a tavalyi árbevétel alapján állított fel rangsort. Hajdú-Biharból két fürdővállalat is bekerült a legnagyobbak közé.

Haon.hu

Top 10-es listára rakta a napokban a Termál Online azokat a fürdővállalatokat, amelyek 2023-ban a legmagasabb árbevételt érték el. Talán nem meglepetés, hogy a listának hajdú-bihari szereplői is vannak.

Toplistára tették a legnagyobb árbevétellel rendelkező magyar fürdőcégeket. Képünkön a hajdúszoboszlói Hungarospa strand látható
Toplistára tették a legnagyobb árbevétellel rendelkező magyar fürdőcégeket. Képünkön a hajdúszoboszlói Hungarospa strand látható
Forrás: Napló-archív

A felsorolásban szereplő cégek együttes árbevétele tavaly 63,2 milliárd forintra nőtt, ami 23,6 százalékos bővülést jelent, jegyzi meg a lap, hozzátéve: ebben szerepet játszik a legnagyobb piaci szereplő 2023-as 40 százalékos növekedése. Arra is rámutattak egyúttal, hogy az egyes fürdővállalatok összehasonlítása nem egyszerű, mert egyesek szállásbevétellel is rendelkeznek, sőt van, amelyiknek a fő bevételi forrása származik ebből.

Hajdú-bihari fürdők a top 5-ben

A listán két hajdú-bihari cég kapott helyet, mindketten a top 5-ben szerepelnek.

A 4. helyen az Aquaticum Debrecen Kft. áll a maga 4,6 milliárdos árbevátelével, „Néhány tízmillió forinttal kevesebb volt 2023-ban az árbevételük, mint 2022-ben, azaz náluk nominálisan is némi csökkenést látni. Ráadásul ehhez 668 millió forint veszteség is párosult. A részletes adataikból egyébként azt látni, hogy maga a fürdőszolgáltatás üzletáguk jól működött, ezen a téren 1,4-ről 1,7 milliárd forintra nőtt az árbevételük. A szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás terén voltak kénytelenek csökkenést elkönyvelni” – olvasható az oldalon.

Az Aquaticumot egy pozícióval előzi meg a Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt., amelynek 7,9 milliárdos az árbevétele az adatok szerint. „Tavaly közel járt a nyolcmilliárd forintos szinthez a Hungarospa nettő árbevétele, ami 22,1 százalékkal nőtt” – írja a magazin, hozzátéve, a cég a Budapesten kívüli fürdővállalatok közül ezzel messze a legnagyobb szereplőnek számít. A profitjuk a korábbi 273 millióról 396 millió forintra nőtt.

Az első helyen toronymagas fölénnyel a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. áll, 22,9 milliárdos árbevétellel.

A teljes listát a Termál Online-nál lehet átböngészni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában