Beruházás

2024.09.06. 11:06

Sárrétudvari 200 milliós támogatást nyert

A fejlesztési program keretében a Kossuth utca infrastrukturális fejlesztését tűzte ki célul.

Haon.hu

Szeptember 5-én tartották Sárrétudvariban a Kossuth utca fejlesztésének nyitórendezvényét. Az eseményen elhangzott, hogy a település önkormányzata az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásának „Élhető települések” című pályázatán nyert 200 millió forint támogatást, mely összegből a Kossuth utca infrastrukturális fejlesztését tűzte ki célul – olvasható Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának honlapján.

Sárrétudvarin a Kossuth utca infrastruktúrális fejlesztése valósulhat meg
Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke és Kiss Tibor, Sárrétudvari polgármestere
Forrás: hbmo.hu

A beruházás során ingyenes parkolósávot és gyalogos átkelőhelyeket alakítanak ki, kerékpártárolót és okos padokat létesítenek, közösségi funkciókat is ellátó tájházat építenek, valamint mobilszínpad is lesz.

A projekt nyitórendezvényén Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke elmondta, hogy az „Élhető települések” program keretében 64 vármegyei településen összesen több mint 19 milliárd forint értékben valósulnak meg komplex fejlesztések.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában