Közbeszerzés

2 órája

Az elmúlt időszak viharai megviselték a debreceni jelzőlámpákat

Közel 440 millió forintért vásárolnak forgalomtechnikai eszközöket az időjárás okozta károk helyreállítására.

Haon.hu

Közel 440 millió forint értékben vásárol a Debreceni Városüzemeltető Kft. forgalomtechnikai eszközöket – derül ki a szeptember 25-ei Közbeszerzési Értesítőből. Különféle lámpafejek, LED-betétek, forgalomirányító és vezérlő eszközök, jelzőlámpák, kábelaknák, detektorok, szimulációs szoftverek, vezérlőberendezések, kamerák és kamerarendszerek; valamint jelzőlámpa tartóoszlopok, világítótestek, közvilágítási rendszer hardver elemei, mindezekhez kapcsolódó tartozékok, kiegészítő elemek és alkatrészek; továbbá smart zebrák, utcabútorok, kerékpártárolók beszerzésére folytatott le közbeszerzést a debreceni önkormányzat cége.

A szélsőséges időjárás számos kárt okozott a debreceni jelzőlámpákan
A szélsőséges időjárás számos kárt okozott a debreceni jelzőlámpákban
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

Az eljárás gyorsított volt, ennek indoklását hosszan kifejtették. 

Aszerint a jelzőlámpák üzemelése kulcsfontosságú a város közlekedésének zavartalan és biztonságos működése szempontjából.

A jelzőlámpák egyéb alkatrészei is sérültek

Az elmúlt hetek során Debrecen városát szélsőséges és korábbiakban nem tapasztalt időjárási viszonyok sújtották. Az egységnyi idő alatt lehulló hatalmas víztömeg és jég jelentős és előre nem látható károkat okozott a város forgalomirányítását ellátó jelzőlámpa-fejekben. Ezek a károk elsősorban az izzókat érintették, de a jelzőlámpák egyéb alkatrészei is sérültek. Az esemény szinte az összes városi fenntartású csomópontot érintette, ami példátlan mértékű egyszeri meghibásodást eredményezett.

A Debreceni Városüzemeltető Kft., mint a jelzőlámpás hálózat üzemeltetéséért felelős szervezet, a hirtelen és váratlan időjárási események következtében azonnali és sürgős beavatkozásra kényszerült. Az előre nem látható természeti jelenségek miatt a jelzőlámpa specifikus alkatrészek készletei minimálisra csökkentek, és ezek mielőbbi visszapótlása elengedhetetlen a forgalomirányítási rendszer biztonságos fenntartása érdekében. Az ilyen mértékű időjárási szélsőségek előre nem láthatóak voltak, és a kialakult helyzet sürgős beavatkozást igényel – indokoltak.

A felhívásra két ajánlat érkezett, a budapesti SWARCO Traffic Hungaria Kft. nettó 437 millió 12 ezer 252 forintos ajánlata nyert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában