Ügyeleti hírek

2019.07.22. 10:08

Villámcsapás és karambol dolgoztatta a tűzoltókat

Centrifuga és filagória is lángolt, Berettyóújfaluban embert gázolt a vonat.

Fotó: Illusztráció, Pixabay

Összeütközött egy személygépkocsi és egy műanyag ládákat szállító kisteherautó vasárnap hajnalban, a debreceni Csapó utcán. A baleset során a teherautó az oldalára borult. A helyi hivatásos tűzoltók kiemelték a kisteherautó egyik utasát, és elvégezték a járművek áramtalanítását. Ezt követően a teherautót a kerekeire állították. A járművekben összesen hárman utaztak, akik közül egy embert kórházba szállított a mentőszolgálat – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeleti beszámolójában.

Lángra kapott egy centrifuga tegnap kora délelőtt Debrecenben, a Bethlen utca egyik társasházi lakásában. A tüzet az ott tartózkodók a debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére eloltották. A tűzoltók az ingatlant áramtalanították, majd átvizsgálták és elvégezték annak átszellőztetését. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Elgázolt a vonat egy embert tegnap kora délután Berettyóújfaluban. A helyszínen a helyi hivatásos tűzoltók a mentőszolgálattal közösen kiemelték a szerelvény alól a sérültet, aki a balesetet követően elhunyt. A beavatkozás idején az utasokat Berettyóújfalu és Biharkeresztes között vonatpótló autóbuszok szállították.

Közel ezer négyzetméteren égett az avar tegnap kora délután Balmazújvároson, az Erzsébet utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet.

Lehasadt tegnap este egy huszonöt méteres fa tizenöt méteres ága Hajdúnánáson, a Böszörményi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel és kéziszerszámokkal szüntették meg a veszélyhelyzetet.

Villám csapott egy családi ház tetőszerkezetébe tegnap este Hajdúsámson-Martinkán, a Domb utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére az ott tartózkodók megszüntették a tető izzását. A tűzoltók csak vizsgálatot végeztek, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Kigyulladt egy tizenhat négyzetméteres filagória tegnap későn este Hajdúsámsonban, a Rózsa utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére a tulajdonos a tüzet eloltotta, a tűzoltók az utómunkálatok elvégezték – olvasható a közleményben.

Az elmúlt rendőri 24 óra intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a megyében a rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 9 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 20 személyt állítottak elő, köztük 11 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában