Helyi kék hírek

2024.07.02. 16:57

Érzelmes videó: díszsorfallal búcsúztak az évtizedek után nyugdíjba vonuló hajdú-bihari rendőrtől

Dr. Péter Sándor rendőr ezredes csaknem 40 évig szolgálta a hazát. A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség vezetőjét kollégái búcsúztatták az utolsó munkanapján.

Haon.hu

Nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonult dr. Péter Sándor rendőr ezredes, a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség vezetője július 1-jén, a búcsúztatásának pedig megadták a módját a vármegyei rendőrség Facebook-posztja szerint.  A kirendeltség munkatársai az ezredes utolsó munkanapján díszsorfalt álltak, majd átadták jókívánságaikat volt parancsnokuknak.

díszsorfal rendőrség biharkeresztes
40 évig szolgálta a hazát, most nyugdíjba vonult a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség vezetője
Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség

Dr. Gyurosovics József rendőrfőkapitány nevében dr. Lingvay Csaba rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes mondott ünnepélyes beszédet. Számos közös emléket elevenített fel, majd megköszönte kollégája és barátja több évtizedes munkáját, továbbá jó egészséget, sok sikert kívánt – olvasható a bejegyzésben.

25 évig vezette a biharkeresztesi kirendeltséget

A most nyugdíjba vonuló szakember a sorkatonai szolgálatát követően 1986. január elsején szerelt fel, majd több mint 38 évig szolgált a kirendeltségen. Eleinte tiszthelyettesként, majd tisztként, 1999-től pedig vezetőként látta el feladatait. Pályafutása során többször részesült elismerésben, 2022-ben pedig hatérrendészeti kategóriában az Év Rendőre címet is kiérdemelte.

Búcsúbeszédében köszönetet mondott a főkapitányság teljes személyi állományának. Hozzátette, hogy hálás mindenkinek, akik a hosszú évtizedek alatt segítették a munkáját, támogatták és bíztak benne.

Péter Sándort egyébként idén márciusban kiemelkedő munkájáért a Vármegyeházán díjazták.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában