Köszönjük munkájukat

2024.07.17. 14:52

Hajdú-Biharban országelsők között van az iskolaőrség!

A vármegyei rendőrség rendezvényén kiderült, hogy Hajdú-Biharban van az ország egyik legstabilabb iskolaőrsége, de ez nem minden, ugyanis további fejlesztéseket fognak megvalósítani.

Haon.hu

A napokban megtartott rendezvényen értékelték az iskolaőrség tevékenységét. Az eseményen részt vettek a vármegyében szolgálatot teljesítő iskolaőrök, koordinátorok, valamint az érintett oktatási intézmények fenntartói, a szakképzési centrumok és a tankerületi központok vezetői – olvasható a rendőrség honlapján.

A hajdú-bihari iskolaőrség már számos intézményben bizonyította hatékonyságát
A hajdú-bihari iskolaőrség már számos intézményben bizonyította hatékonyságát
Forrás: police.hu

Illés Zoltán r. alezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az iskolaőri szolgálat fontos és megbecsült helyet foglal el a rendőrség feladatrendszerében. Az iskolaőrök munkája a rendőri szolgálathoz hasonlóan elengedhetetlen, és úgy kell ellátni, hogy a diákok, a szülők és a tantestületek bizalommal fordulhassanak hozzájuk, és érezzék, hogy egy biztonságos környezetben folyik az oktatói, nevelői munka. Kiemelte, hogy az iskolaőrök tevékenysége jelentősen hozzájárult a jogsértő cselekmények csökkenéséhez az iskolákban, és megköszönte a fenntartóknak a támogatást. Az alezredes azt is elárulta, hogy további fejlesztés várható, amelynek köszönhetően újabb oktatási intézményekben teljesíthet szolgálatot iskolaőr. 

Hajdú-Biharban van az ország egyik legstabilabb iskolaőrsége

Az eseményen az is kiderült, hogy az iskolaőri hálózat több mint ötven intézményt érint, és vármegyénkben van az ország egyik legstabilabb iskolaőri állománya. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a fenntartók pozitív visszajelzése, hiszen elmondásuk alapján az iskolaőri szolgálat bevezetése óta az érintett oktatási intézményekben érezhetően csökkent a jogsértő magatartások száma, a tanárok, a diákok és a szülők is elfogadták ezt a szolgálatot, nagyon hasznosnak vélik.

Mint írják, az értekezlet végén Illés Zoltán r. alezredes elismerésben részesített három iskolaőrt, akik a Székesfehérváron e hó elején megrendezett Horváth Sándor I. Országos Iskolaőr Emlékversenyen képviselték vármegyénk állományát, és tisztes helytállással a 6. helyen végeztek a fizikai, elméleti, intézkedéstaktikai, elsősegélynyújtási feladatokból álló megmérettetésen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában